Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

23. 12. 2013. 17:33 >> 17:33

PARTIJE

Čestitke za katolički Božić

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ranko Krivokapić uputio je čestitku građanima i građankama koji slave Božić po Gregorijanskom kalendaru, Kotorskom biskupu Iliji Janjiću i Barskom nadbiskupu Zefu Gašiju.

Krivokapić je kazao da su blagdani, koji su pred nama, vrijeme kada jedni druge darujemo lijepim i toplim riječima.

 "Porodična toplina i mir su polazište našeg poštenog i časnog života. Crnogorska tradicija je oivičena zlatnim okvirom čojstva, junaštva i poštenja. To je tradicija u duhu svih vjera i nacija", navodi Krivokapić.

U tom duhu neka vas, kaže Krivokapić, vaša vjera i najveći hrišćanski blagdan učine čojskim u namjerama i željama, junačkim u borbi za bolje bližnjih i poštenim iznutra.

Predsjednik SNP Srđan Milić, u ime Socijalističke narodne partije, kao i u svoje lično ime, povodom predstojećih Božićnih praznika uputio je čestitke kotorskom biskupu, monsinjoru Iliji Janjiću, te sveštenstvu i svim vjernicima katoličke vjeroispovijesti u Crnoj Gori.

"Želim da predstojeći veliki praznik obilježe radost i toplina iskrene vjere, molitve i nade za bolje, stabilnije i prosperitetnije društvo. Božićni dani predstavljaju snaženje ljubavi i nade u istinske, tradicionalne vrijednosti i suživota na ovim prostorima",  kaže se u čestitci predsjednika Milića.

Predstojeće praznike katoličkim vjernicima čestitao je i predsjednik Pozitivne Crne Gore Darko Pajović.

“Želim da radost velikog hrišćanskog praznika podijelite sa svojim porodicama, prijateljima i svim ljudima dobre volje, u miru, zdravlju, radosti i uzajamnom poštovanju”, navodi se u čestitki Darka pajovića i njegove partije.

Katoličkim vjernicima, monsinjoru Ilijanjiću - Biskupu kotorskom kao i Zefu Gašiju - Nadbiskupu barskom najiskrenije čestitke uputio je i lider Liberalne partije Andrija Popović.

“Božić je prilika za porodična okupljanja trenutke uživanja u prazničnom ambijentu. Neka vam predstojeći dani budu ispunjeni ljubavlju, slogom i mirom”, navodi se u čestitki koju je u ime Liberalne partije uputio Andrija Popović.

Povodim predstojećeg katoličkog Božića, čestitke je uputio i gradonačelnik Miomir Mugoša.

“Božić je dan sjećanja na rođenje Hrista, čija je univerzalna poruka da su mir, oproštaj i ljubav jedini istinski putevi kojima zajedno možemo graditi budućnost. Praznik nas podsjeća i na važnost njegovanja i očuvanja vrijednosti dobročinstva, međusobnog uvažavanja i skladnog suživota”, navodi se u Mugošinoj čestitki.

Čestitke su stigle I sa adrese ministarstva finansija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније