Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

09. 05. 2022. 07:54 >> 07:55
1

GEJMING

Teken prvenstvo Crne Gore, pobjednik ide na SP u Bali

Zanimljiv turnir održan je u Podgorici. Najbolji od 16 gejmera koji su se takmičili u video igrici Teken otputovaće na Bali na Svjetsko prvenstvo u novembru.

Nikola Vlahović je 2003. godine prvi put ugledao igricu Teken.

"Brat je došao kod mene i rekao: Evo jedna super igrica, ajmo da je probamo". I to je bio zapravo Teken 3. Kada sam počeo da igram definitivno sam se zaljubio u igru", priča Nikola.

Skoro 20 godina kasnije Nikola učestvuje na turniru koji može da ga odvede na Bali ili u Baku. Izabrao je svog omiljenog borca - Brajana. Za ovo takmičenje pripremao se pola godine.

"Poslije nekog radnog dana i malo odmaranja valjalo bi da budemo u stalnom treningu, to je nekih dva do tri sata da bi se ušlo u konstantnu formu", kaže Nikola.

Osim Nikole, turnir u igrici Teken 7 okupio je još 15 takmičara. Najbolje očekuje Svjetsko prvenstvo na Baliju, gdje je nagradni fond 50 hiljada, i Evropski kvalifikacioni turnir u Bakuu.

"Tako da smo rasporedili da ne ide jedan pobjednik na oba takmičenja, nego smo dodijelili da prvo mjesto bude Bali a drugo mjesto Baku i onda imamo novčane nagrade za treće, četvrto i peto mjesto", kaže Branko Jugović, ambasador igrice Tekken 7.

Kao i ostali takmičari i Nikola se nada pobjedi, ali i da će se sve više ljudi iz Crne Gore okrenuti ovoj igri.

"Da će u Crnoj Gori zaživjeti ta neka kolektivna ljubav prema igrici, a što se tiče neke svjetske scene, to je nešto što pretpostavljam i nadam se da svi imaju aspiraciju ka tome da idu dalje", kaže Nikola.

Takmičenje je organizovao Savez elektronskih sportova u saradnji s ambasadorom igrice i našim sagovornikom Brankom Jugovićem.

Ana Popović, TVCG

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније