Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

26. 02. 2013. 14:03 >> 13:58

NIKŠIĆ

Rudari: Dvije plate, ili radikalni protesti

Ukoliko do 4. marta ne prime dvije od pet zaostalih zarada, radnici nikšićkih Rudnika boksita počeće sa protestima, koje će radikalizovati ako im zahtjevi ne budu ispunjeni. To je jednoglasno odlučeno na današnjem zboru kojem su prisustvali radnici okupljeni u oba sindikata, ali i grupa penzionisanih radnika kojima su penzije umanjene zbog nepovezanog radnog staža.

Predsjednik Samostalnog sindikata Borisav Bojanović kaže da će zahtjeve tokom dana uputiti Vladinim predstavnicima u Odboru direktora od kojih očekuje da se konačno nađe rješenje za teško stanje u preduzeću gdje zarade kasne, a proizvodnje nema od novembra 2011.

„Ohrabruje, najava izvršnog direktora da bi od 5. do 10. marta trebalo da se nastavi proizvodnja na površinskom kopu Zagrad, a na pomolu je i potpisivanje ugovora o isporuci 15.000 tona rude mađarskom partneru što bi garantovalo redovnost isplate zarada“, ističe Bijanović.

Rudari smatraju da bi upravljanje Rudnikom i KAP-om trebala da preuzme država, dok se ne pronađe ozbiljan strateški partner, a protive se i uvođenju stečaja.

„Protiv stečaja ćemo se boriti svim pravo dozvoljenim sredstvima, a ako bude trebalo i nedozvoljenim, zašto smo spremni i da odgovaramo samo da bi zaštitili interese radnika“, kategoričan je Bojanović. 

Crnogorska komercijalna banka nedavno je podnijela obnovljeni zahtjev za uvođenje steačaja zbog duga od 1,59 miliona eura.

Anka Perović Radović, Radio Crne Gore

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније