Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

26. 07. 2022. 11:25 >> 13:25

ZBOG UNAPREĐENJA ZDRAVSTVENE ZAŠTITE

OB Berane angažuje konsultante iz KCCG

Opšta bolnica (OB) Berane angažuje konsultante iz Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), radi unapređenja zdravstvene zaštite, povećanja zdravstvenih usluga i smanjenja troškova liječenja.

Iz OB Berane su kazali da u toj ustanovi, u službi gastroenterologije, svakodnevno ordinira subspecijalista gastroenterologije Veselin Račić, kao i da je u istoj službi trenutno na subspecijalizaciji specijalista interne medicine Alma Adrović Kršić.

“U cilju unapređenja kvaliteta zdravstvene zaštite, povećanja vrsta zdravstvenih usluga, a samim tim i smanjenja troškova liječenja, rasterećenja KCCG, a prije svega zdravlja naših građana, OB je angažovala konsultante iz Kliničkog centra”, kaže se u saopštenju.

Kako se dodaje, angažovan je subspecijalista gastroenterolog iz KCCG Damir Muhović, koji četiri dana u mjesecu radi ambulantne preglede, kao i gastroskopije i kolonoskopije u opštoj intravenskoj anesteziji.

“Samo u toku juna urađeno je 50 endoskopija i to 26 kolonoskopija i 24 gastroskopije”, rekli su iz OB Berane.

Oni su naveli da su urađene tri polipektomije, otkrivene dvije Kronove bolesti, dijagnostikovana tri karcinoma kolona i dva karcinoma želuca.

“To su podaci koji ukazuju na opravdanost angažovanja Muhovića koji u našoj Bolnici ordinira od maja”, rekli su iz OB Berane.

Muhović je, kako su kazali, rođen u Pljevljima 1984. godine, a diplomirao je na Medicinskom fakultetu u Podgorici sa prosječnom ocjenom 9,42.

“Pripravnički staž je obavio u Domu zdravlja Podgorica 2011/12 godine. Od početka 2012. zaposlen je kao ljekar na Odjeljenju gastroenterologije KCCG, a specijalističke studije Interne medicine započeo je 2015. godine”, rekli su iz OB Berane.

Kako su naveli, on je specijalizaciju iz Interne medicine završio na Medicinskom fakultetu u Beogradu 2020, a iste godine započeo je užu specijalizaciju iz oblasti gastroenterohepatologije u Beogradu.

Muhović od 2019. pohađa Doktorske akademske studije iz oblasti Eksperimentalne i Kliničke Interne medicine, na Fakultetu medicinskih nauka u Kragujevcu, trenutno u fazi izrade doktorske disertacije.

On je od 2011. godine, angažovan kao saradnik u nastavi i stručni saradnik na katedri Anatomije Medicinskog fakulteta Univerziteta Crne Gore.

“Usavršavao se iz oblasti neuroendokrinih tumora boraveći 2018. godine u studijskoj posjeti Neuroendokrinom Centru izvrsnosti, Odjeljenje endokrinologije i neuroendokrinih neoplazmi, Univerzitetsko-kliničkog centra u Katovicama, Poljska”, kaže se u saopštenju.

Dodaje se da je Muhović pojedinačni član European Society of Gastrointerstinal Endoscopy, United European Gastroenterology i Udruženja gastroeterohepatologa Crne Gore.

“Opšta bolnica će nastaviti sa angažovanjem stručnjaka kako bi našim građanima pružili što bolju zdravstvenu zaštitu”, poručili su iz te zdravstvene ustanovee.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније