Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ I. P. ]

29. 07. 2022. 08:25 >> 08:22

ĐUKANOVIĆ I ABAZOVIĆ

Čestitke povodom Dana opštine Plav

Predsjednici države i Vlade Milo Đukanović i Dritan Abazović uputili su građanima i rukovodstvu čestitke povodom Dana opštine Plav.

Iz kabineta Đukanovića navodi se da je proslava Dana opštine prilika da "još jednom odamo priznanje građanima Plava za istrajnost u očuvanju multietničkog, multikulturalnog i multikonfesionalnog sklada, svevremenih vrijednosti bogatstva u različitostima duboko utkanim u moderno crnogorsko društvo".

Na takvim temeljima, vođeni principima demokratije, kako je rekao, moramo graditi društvo vladavine prava i jednakih šansi, dajući prostor razvoju preduzetničkog duha, doprinoseći kvalitetnijem i bržem razvoju Plava koji za to ima sve preduslove.

"Dinamiziranjem ekonomskog rasta i otvaranjem novih radnih mjesta, privlačenjem investicija, uz dalju podršku brojne dijaspore uvijek privržene svom kraju i Crnoj Gori, smanjiće se potreba za migracijom stanovništva i poboljšati kvalitet života građana Plava. Održivo korišćenje prirodnih resursa plavskog područja, plansko očuvanje kvaliteta životne sredine, pravo je i obaveza generacija koje će svoju viziju budućnosti vezati za Plav i njegov razvoj uz podršku i partnerski odnos državnih institucija", rekao je Đukanović.

U čestitki premijera se navodi kako je Vlada Crne Gore riješena da, u saradnji da Opštinom i drugim organima, trajno promijeni izgled Sjevera, ulažući u infrastrukuru i razvoj decenijski zapostavljenog kraja, s namjerom da mu vrati život.

Abazović navodi da je decenijski zapostavljen plavski kraj pretrpio ekonomsku štetu koja je rezultirala odlaskom velikog broja sposobnih i vrijednih ljudi iz Plava i Crne Gore, koji samo u ljetnjim mjesecima boravi na svom ognjištu.

"Uvjereni smo da će brojni kapitalni projekti čija realizacija slijedi okrenuti novi list u razvoju Sjevera. Plan nam je da riješimo probleme i uredimo Plavsko jezero, dok velike napore ulažemo, da sa našim prijateljima iz Republike Kosovo, Plav i Crnu Goru na što bolji način povežemo sa Dečanima i Peći", naglasio je premijer, uz napomenu da ga raduje odlična turistička sezona na Sjeveru koju smo umnogome podspješili otvaranjem graničnog prelaza Zatrijebač - Grabon i otvaranjem prve dionice auto-puta Smokovac - Mateševo, koju i Plav sa svojim Prokletijama i Visitorom osjeća.

Plav je, kako je rekao, stvoren da bude centar eko i etno održivog razvoja koji je atraktivan punih dvanaest mjeseci u godini, sa sadržajima zimskog i ljetnjeg – jezerskog, planinskog i turizma bogatog potencijala, naročito planinom Bogićevic.

"Vlada Crne Gore će nastaviti da pruža neophodnu podršku kako bi Plav zaista postao strateško, regionalno mjesto konekcije na tromeđini država", naglasio je Abazović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније