Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

21. 10. 2022. 12:45 >> 12:45
4

LEKIĆ SAOPŠTIO

"Raskinut Ugovor o stambenom kreditu Kovačevića i Rudnika uglja"

Izvršni direktor Rudnika uglja Pljevlja Milan Lekić saopštio je da je raskinuo Ugovor o stambenom kreditu predsjednika Opštine Rajka Kovačevića i te kompanije, kojim je dobio kredit od Rudnika uglja za kupovinu stana.

"Prema ovom ugovoru gospodin Kovačević je dobio beskamatni kredit u iznosu od 40.000 za kupovinu stana, na rok otplate od 360 mjeseci", naveo je Lekić.

Istakao je da, skladu sa Pravilnikom o rješavanju stambenih potreba, Kovačević nije imao pravo da dobije ovakav kredit, jer nikada nije bio zaposlen u Rudniku uglja.

"U to vrijeme, gospodin Kovačević, kao član Odbora direktora Rudnika uglja, nije bio na profesionalnom angažmanu, iz prostog razloga što je to bilo nemoguće, zbog činjenice da mjesto člana Odbora direktora nije bilo sistematizovano kao radno mjesto", kazao je Lekić.

Takođe, saopštio je da Kovačević ugovor nije poštovao, nego je u ukupnom zaostatku od 18 rata.

"Ugovor može biti raskinut u slučaju kašnjenja isplate tri uzastopne rate. Gospodin Kovačević je čak četiri puta imao kašnjenja u isplati rate duža od tri mjeseca", rekao je Lekić.

Napomenuo je da je garanciju za vraćanje ovog kredita dala ni manje ni više nego Vlada Crne Gore, i to stavljanjem hipoteke na stan u njenom vlasništvu.

"Kako bismo zaštitili interese naše kompanije, u zakonskoj i moralnoj smo obavezi da raskinemo ovaj ugovor, što će dovesti do prinudne naplate iznosa sa pripadajućim zakonskim kamatama koje teku još od 2008. godine. Nažalost, neodgovornost i pohlepa gospodina Kovačevića, ponovo će koštati građane Crne Gore, budući da je garant njegove obaveze, ponavljam, Vlada Crne Gore", saopštio je Lekić.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније