Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Т.Г. [ Portal Zeta ]

16. 12. 2022. 16:21 >> 16:23
1

ISPRED DOMA ZDRAVLjA

Nesvakidašnji događaj u Zeti: Beba rođena na parkingu

U Domu zdravlja Golubovci juče je došlo do nesvakidašnjeg događaja kada je u jutarnjim časovima medicinsku pomoć zatražila pacijentkinja kod koje je počeo porođaj na parkingu ove ustanove. Kako ističe doktorica Snežana Šebek, koja je ukazala prvu pomoć porodilji, to je bio nestvaran prizor.

Šebek je kazala da je njen jučerašnji radni dan naizgled počeo obično, dolaskom na radno mjesto i obavljanje unaprijed zakazanih pregleda, sve dok u jednom trenutku nije nastala panika, dozivanje jedne bake koja je govorila da se "rađa beba na parkingu u kolima”.

“Nisam čekala ni tren, potrčala sam van. Nestvaran prizor, dvoje ljudi najljepši dan u životu, rođenje svog djeteta, doživljavaju u kolima. Strah i strijepnja, prilazim autu. Jedno malo biće već je u naručju majke. Prizor za nevjerovati. Plave usnice, modre ručice, hladnoća, nečujno, držim je u ruci. Pokušavam da pomognem, najednom čujem plač, glasan  zdrav, oduševljenje", kazala je Šebek.

Istakla je da je roditelje je trebalo smiriti dok su čekali Hitnu medicinsku pomoć (HMP).

"Sve je dobro prošlo, ukazala sam prvu medicinsku pomoć na licu mjesta, zajedno sa mojim medicinskim sestrama iz Doma zdravlja, sačekali kolege iz HMP koje su munjevitom brzinom stigle i jedan kišni dan je pretvoren u najljepši zrak sunca jedne djevojčice”, ispričala je doktorica.

Ona nam je naglasila da ne misli da je uradila ništa posebno.

"Samo sam postupila ljudski i profesionalno, kao što radim svakog dana. To je moja obaveza prije svega kao ljekara a naravno i kao čovjeka, ja sam tako vaspitana u svojoj porodici, da kada god mogu pomognem drugima”, kazala je Šebek.

Na pitanje da li je jučerašnje iskustvo jedno od onih koje će pamtiti, doktorica je odgovorila da je bilo puno zanimljivih i manje zanimljivih situacija, tj. jako tužnih i teških, koje pamti još iz HMP.

“Ovo je definitivno najljepše iskustvo do sada. Prisustvovala sam rađanju novog života pod kišovitim nebom. Ja se svakog dana zahvalim Bogu na novom danu, ovaj je bio poseban, želim sebi više ovakvih dana. Djeca su ukras svijeta”, zaključila je Šebek.

 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније