Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

О.З.

20. 12. 2022. 15:47 >> 15:43

PODRŠKA

Opština Tuzi daje 30. 000 eura za žensko preduzetništvo

Budžetom Opštine Tuzi za 2022. godinu, po prvi put, opredjeljena su sredstva za podršku ženskom preduzetništvu u ukupnom iznosu od 30.000 eura. Raspodjela sredstava za biznis planove vrši se na osnovu Javnog konkursa koji raspisuje Komisija za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu, saopštili su iz te lokalne uprave.

Bazirajući se na to, danas je predsjednik Opštine Tuzi Nik Đelošaj, na osnovu javnog konkursa, potpisao ugovore sa preduzetnicama koje su ispunjavale kriterijume.

Na sastanku su prisustvovali i potpredsjednik opštine Haris Ramović i sekretar Sekretarijata za ekonomski razvoj Šefko Kurpejović.

“Dobitnice konkursa su se zahvalile predsjedniku i Opštini, posebno predsjedniku Đelošaju da podrži preduzetništvo, na čijem su čelu žene, dodajući da ih ovaj gest motiviše da u budućnosti još više rade i postanu primjer drugim ženama”, navodi se u saopštenju.

Đeljošaj je, kako se dodaje, sa druge strane, čestitao dobitnicama i obećao da će opština Tuzi u narednim godinama uvijek biti uz njih uz još veću podršku.

“On je takođe predložio da preduzetnice Opštine Tuzi formiraju svoje udruženje kroz koje bi mogle konkurisati i u drugim projektima koji bi favorizirali njihov biznis”, dodaju iz Opštine Tuzi.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније