Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

07. 07. 2023. 20:55 >> 21:18
1

ZATRAŽILI NOVO RJEŠENjE

Upravni sud: Brđanin je direktor Uprave policije

Zoran Brđanin je direktor Uprave policije, budući da je Upravni sud poništio rješenje Vlade o njegovom razrješenju, kazali su iz tog suda.

Iz Upravnog suda su Televiziji E rekli da su poništili rješenje o Brđaninovoj smjeni i naložili da Vlada, 30 dana od dobijanja presude, donese novo rješenje koje će biti zakonito, prenosi Mina. 

“Imajući u vidu da je Sud poništio rješenje o razrješenju, predmet se vraća u stanje u kojem se nalazio prije nego što je poništeni akt donesen, odnosno Zoran Brđanin je direktor Uprave policije”, naveli su iz Upravnog suda.

Oni su kazali da je postupanje po presudi obavezujuće, kao i da Upravni sud nije nadležan da ocjenjuje odgovornost pojedinaca u slučaju nepostupanja po presudi, već je to u nedležnosti drugih organa.

Podsjetimo, o ovom slučaju danas se oglasio advokat Brđanina Siniša Gazivoda.

 

On je kazao da Brđaninu nije omogućeno da vrši dužnost, uprkos činjenici da je u ovom trenutku na pravnoj snazi samo rješenje o postavljenju direktora Uprave policije iz 2021. godine.

Takođe je istakao da stav ministra unutrašnjih poslova Filipa Adžića da Brđaninu, bez pravnog, osnova neće biti omogućeno da nastavi sa radom i preuzme dužnost, smatraju zvaničnim.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније