Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 07. 2023. 13:05 >> 13:05

UDRUŽENjE PRAVNIKA CG

"Ustavni patriotizam da bude kohezivni faktor"

Iz Udruženja pravnika Crne Gore čestitali su Dan Državnosti i tim povodom pozvali da ustavni patriotizam i građanski koncept društva budu kohezioni faktor. Ističu da temeljne vrijednosti antifašizma i 13-to julskog ustanka ne treba njegovati samo u danima praznika.

"Udruženje pravnika, svim građanima Crne Gore čestita Dan Državnosti, u želji da svojoj domovini i ukupnoj društvenoj zajednici, posvećenošću, odanošću i pregalaštvom, podarimo bolju budućnost izgradnjom države u kojoj je vladavina prava temeljni princip, a ne uspostava prava na vladavinu. Uz poziv da ustavni patriotizam i građanski koncept društva budu kohezioni faktor, jači od destrukcije, partikularizama i naconalizama Udruženje pravnika posebno ističe potrebu da temeljne vrijednosti antifašizma i 13-to julskog ustanka, ne samo deklarativno i u danima praznika, njeguju se i izdižu kao temeljne odrednice crnogorskog društva", navodi se u saopštenju. 

Ističu da je država jaka samo ako u njoj ima više građana  koji u prvi plan stavljaju svoju odgovornost i potrebu da daju doprinos.

Uvjereni da današnja generacija crnogorskih građana ima kapacitet da uspostavi institucionalnu i funkcionalnu demokratiju, jednakost svih građana pred zakonom i državu evropskih vrijednosti, upućujemo da nije samo pitanje "šta je država učinila za mene" već i na upit "šta ja mogu uraditi za državu".
Samo u onoj državi gdje je više onih građana koji u prvi plan stavljaju svoju odgovornost i potrebu da daju doprinos ta država je jaka, stabilna i prosperitetna.
U to ime da je vječna Crna Gora !

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније