Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Дан

16. 08. 2023. 20:32 >> 00:07
1

ZBOG LOŠEG STRUJNOG NAPONA

Park šuma Zagorič bolji napon može dobiti za godinu dana

Izgradnja elektroenergetskog objekta traje dvije godine, ali kako smo već pokrenuli proceduru i neke korake sproveli, može se očekivati da se sve završi za nekih godinu dana, saopštio je Vladimir Ivanović, rukovodilac operativne direkcije CEDIS-a na sastanku sa stanovnicima Park šume Zagorič, koji već duže vrijeme traže bolji napon struje. Za sinoć je bila zakazana blokada ulaza u Podgoricu, ali su od nje odustali jer su na razgovor sa mještanima došli predstavnik CEDIS-a i zamjenik gradonačelnice Danilo Šaranović.

"Ovdje ima šest trafostanica koje su predviđene za 1.000 potrošča, a ima ih oko 2.500. U ranijim planovima predviđena je izgradnja još tri trafostancie i rekonstrukcija postojeće koja je opterećena. Sproveli smo dio koraka, neki su u troku i sve zahtijeva proceduru za izgradnju takvog objekta. Napravili smo urgenciju prema Upravi za državnu imovinu i katastar. Dva objekta će biti za zemlji Glavnog grada, a jedan na privatnoj parceli. Bitna su prva dva da se riješe koji su u poodmakloj fazi. Za jedan elektroenergetski objekat ovog tipa, kada se krene u proceduru, treba dvije godine da bi se napravio. Tu je i raspisivanje tendera za nabavku opreme. Dogovorili smo da korake ubrzamo i krenemo u nabavku opreme. Dio koraka je već pređen te se može očekivati za godinu dana da se završi", kazao je Ivanović.

Peđa Živković pitao je da li može kabal da se razvuče kako bi imali bolju struju.

"Pola naselja ima jaku struju, a pola nema. Dođite kod nas da živite 15 dana da bi nas razumjeli. Postoji li jači kabal da se privremeno razvuče da imamo bolji napon", kaže Živković.

Ivanović je istakao da je i njima u interesu da imaju bolji napon i da im se ne kvari transformator zbog preopterećenosti. Šaranović kaže da bi se riješio problem postoji procedura koja se mora ispoštovati, te da se sve to ne može riješiti za deset dana.

"Učinićemo sve što je moguće da se problem riješi. Ovdje su tri dijela sistema koji moraju da učestvuju u rješavanje problema. To su Uprava za državnu imovinu i katastar, CEDIS i u jednom segmentu Glavni grad. Nakon toga imaćete i vi svoj dio posla", kaže Šaranović.

Mlađan Šćepanović, ističe da im nije jedini problem struja, već i loši putevi. Danilo Šaranović, kaže da neko nije mogao da riješi ovaj problem za deset godina, ali da će se oni potruditi da taj rok bude kraći. Istakao je i da su prvi kamioni asfalta stigli u ovo naselje.

"Želimo da riješimo probleme, ali vam govorimo koji je redosled koraka. Neko to nije mogao da riješi za deset godina, a mi ćemo se potruditi da to bude deset puta kraći rok. Ono što bude do nas završavaće se u najkraćem mogućem roku. Ne možemo više od onoga što je zakonom propisano. Ne možemo kršiti procedure i principe, ali moramo održati riječ, a to je da ono što bude zavisilo od nas završavaće se u najkraćem mogućem roku", kaže Šaranović.

Radovan Jeremić istakao je da godinama traže bolji napon i da je on sada ispod 100 volti. Ivanović je istakao da su mještani satove postavili i samovoljno se priključili na mrežu. On je istakao da za sve potrošače kojima na ruču piše nelegalan potrošač nemaju obavezu da im garantu dobar napon.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније