Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Б.Б.

05. 09. 2023. 13:38 >> 13:42

VLADA ODOBRILA PROŠIRENjE

Barska bolnica će dobiti prostor za urgentnu i službu za radiologiju

Vlada Crne Gore, na današnjoj sjednici dala je saglasnost Opštoj bolnici Bar za izvođenje radova na proširenju i dogradnji prostora Službe ugrentne medicinske pomoći, kao i prostora Službe za radilošku dijagnostiku.

Kako su naveli u Ministarstvu zdravlja, ova zdravstvena ustanova je u postupku nabavke dijagnostičkog aparata magnetna rezonanca (MR), pa je neophodno proširenje objekta za potrebe radiološke službe, kako bi se svi aparati i oprema objedinili na jednom mjestu i postavili u skladu sa pozitivnim propisima, koji regulišu materiju jonizujućeg zračenja.

"Budući da OB Bar trenutno ne raspolaže adekvatnim prostorom za hitno zbrinjavanje pacijenata i da kapacitetu ne odgovaraju sadašnjem broju pacijenata, kao ni standardima savremene medicine, ukazala se potreba da se ovaj segment ustanove proširi i adaptira. Ukupna vriednost ove investicije je gotovo 164 hiljade eura, od čega će 100 hiljada preusmjeriti Fond za zdravstveno osiguranje iz državnog budžeta, dok će ostatak novca biti obezbijeđen iz sredstava Bolnice Bar", navode u saopštenju.

Dodaju da će se, ovom investicijom značajno unaprjediti zdravstvena zaštita i zdravstvena usluga biti brža i efikasnija, a građanima, kao i turistima koji borave u Baru, dostupne najsavremnije dijagnostičke procedure.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније