Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ A.B. ]

12. 10. 2023. 16:12 >> 16:28
2

SAOPŠTENjE

Isplata davanja i dječijih dodataka biće moguća u svim poštama

Isplata davanja i dječijih dodataka biće moguća u svim poštama, saopšteno je iz Pošte Crne Gore.

Kako su kazali, Pošta će početi sa načinom isplate socijalnih davanja i dječijih dodataka od prve naredne isplate, u oktobru.

"Poslije jednog pokušaja dostave na adresi stanovanja, isplata naknada Ministarstva rada i socijalnog staranja će biti moguća u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripadaju korisnici mjestom stanovanja/prebivališta. Od dana početka isplate, isplata na adresi će biti pokušana za sve korisnike i trajaće najviše do pet radnih dana. U slučajevima kada poštar dostavljač ne pronađe primaoca na označenoj adresi i ne uspije da izvrši isplatu, ostaviće obavještenje “Izvještaj o prispijeću”, dodaje se u saopštenju. 

Svi korisnici kojima je obavještenje ostavljeno od sjutradan u odnosu na dan pokušaja isplate na adresi stanovanja, mogu podići novac u bilo kojoj pošti na teritoriji opštine kojoj pripapadaju mjestom stanovanja/prebivališta čitavog tekućeg mjeseca i do 10. dana u narednom mjesecu.

Isplata se vrši isključivo lično, zbog čega je uslov za isplatu na šalteru identifikacioni dokument: lična karta, pasoš i druga lična dokumenta koja sadrže JMBG i sliku.

Poželjno je ponijeti i Izvještaj o prispijeću koji je ostavio poštar, radi brže i efikasnije isplate. Ukoliko korisnik izgubi Izvještaj o prispijeću, a ostavljen mu je, moći će da bude isplaćen, što će biti provjereno u sistemu na šalteru.

"Korisnici koji su zahtijevali isplatu primanja na šalteru bez pokušaja dostave, novac mogu podići od prvog dana isplate u svim poštama na teritoriji opštine u kojoj stanuju. Ova mogućnost dostupna je građanima koji su čekove adresirali na post restant ili podnijeli pisani zahtjev za isplatu na šalteru", navodi se u saopštenju Pošte. 

Za sve dodatne informacije i reklamacije, korisnici se mogu obratiti direktno poštama u svojoj opštini ili Call centru Pošte Crne Gore na telefon 19895 i mejl info@postacg.me. 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније