Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

Драгана Шундић, ТВЦГ

25. 10. 2023. 07:00 >> 07:00

ZANEMARUJU CRVENU ZASTAVICU

Ove godine utopilo se petoro turista, ne poštuju se upozorenja

Traje potraga u sutomorskom zalivu za državljankom Moldavije koja je nestala u moru u petak 17. oktobra. I dok spasioci tragaju za njom, iz Uprave pomorske sigurnosti poručuju da se od početka godine na crnogorskom promorju utopilo pet osoba, te da turisti ne poštuju upozorenja.

Lijepo vrijeme uslovilo je produžetak sezone, pa se na plažama i danas mogu vidjeti turisti. Ajvars iz Latvije kaže da samo šeta sutmorskom plažom i da ne namjerava da se kupa.

"Upozorenja su dobra, ja ih uvijek poštujem. Jutros su nam rekli da crvena zastavica znači da ne možemo da plivamo, ali ja ne razumijem to upozorenje", kazao je stranac. 

Od početka godine, na crnogorskom primorju petoro turista se utopilo - kažu iz Uprave pomorske sigurnosti. Ističu da je turista dosta i van sezone, a glavobolju najviše predstavljaju oni neodgovorni.

"Imamo problema gdje se ne poštuju odredbe crvenih zastavica. Kada sam već kod Ulcinja pomenuo bih i to da tamo su spasioci stavljali lance, ja ne znam što bi trebalo višeda uradimo da podginemo svijest ljudi", kazao je pomoćnik direktora UPSUL-a za sigurnost na moru Žarko Lukšić. 

Osim apela da svi poštuju upozorenja, Lukšić poziva i na empatiju.

"Jer u ovom dijelu kad se desi ako neko vidi da mu je život ugrožen najbrža reakcija je pozvati broj 129, operateri 24 sata rade i svaki poziv je direktno povezan da svako plovio reaguje i isplovljava sa svoje lokacije", kazao je Lukšić. 

Lukšić poručuje da imaju odličnu saradnju sa spasiocima i zakupcima plaža, pa podsjeća da je ove godine u Ulcinju spasilački skuter imao dosta uspješnih akcija spasavanja ljudi.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније