Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M.

03. 11. 2023. 18:12 >> 18:12

URUČENE NAGRADE

Crnogorske takmičarke ostvarile zapažene rezultate u Kini

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija Anđela Jakšić-Stojanović, primila je danas direktoricu Instituta Konfučije na Univerzitetu Crne Gore Milenu Lipovinu-Božović i predstavnice Crne Gore, učesnice svjetski prestižnog takmičenja "Chinese Bridge Competition 2023" (održanog u kineskom gradu Kinmingu), Alisu Bogdanović, Unu Pajović i Anu Rajak.

Jakšić-Stojanović, uz čestitke za izuzetne rezultate, istakla je zavidni nivo znanja i upornosti mladih takmičarki, od preliminarne provjere gdje su se izdvojile u konkurenciji od 45 hiljada učesnika do finalne manifestacije i ulaska u uži izbor od 168 predstavnika iz 97 zemalja.

"Jakšić-Stojanović je poručila da je ovo pravi način na koji se predstavlja naša država i potvrđuje gdje je mjesto Crne Gore na svjetskim listama uspješnih mladih ljudi", saopšteno je iz resora kojim upravlja Anđela Jakšić-Stojanović.

Prvo mjesto u poznavanju kineskog jezika za neizvorne govornike, u kategoriji osnovnih škola, osvojila je Alisa Bogdanović.

"Najmlađa učesnica po kategorijama, Alisa Bogdanović, dobila je čak tri priznanja - Evropsku nagradu za najbolju učesnicu na takmičenju zaučenike osnovnih škola, titulu prvakinje svijeta u takmičenju iz kineskog jezika i kulture kao i priznanje za najbolje predstavljanje po izboru ostalih učesnika takmičenja", saopšteno je i Ministaerstva prosvjete, nauke i inovacija.

Domaćin takmičenja "Chinese Bridge Competition 2023 " je Kineski centar za strane jezike i saradnju kao i Ministarstvo obrazovanja Kine.

Zapažene rezultate postigle su, kako je saopšteno, i predstavnice naše države, ispred Instituta Konfucije na Univerzitetu Crne Gore, Una Pajović u okviru takmičenja za srednjoškolce i u kategoriji studenata - Ana Rajak.

Resorno ministarstvo, dodaje se u saopštenju, daje punu podršku talentovanim učenicima i studentima, da nastave da nižu uspjehe i na dostojan način pronose ime svoje države širom svijeta, kako su to učinile i ovoga puta Alisa, Ana i Una, istakla je Jakšić-Stojanović.

Ministarka prosvjete, nauke i inovacija uručila je prigodne poklone predstavnicama naše države na prestižnom takmičenju u Kini.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније