Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

ЛАЗАР РАДУЛОВИЋ [ TVCG ]

04. 11. 2023. 20:07 >> 20:07

HUMANITARNI MARATON

U Budvi plivali za Sanju, Vanju i za stare

U Budvi je danas bilo adrenalina... Uprkos velikim talasima, uspješno je okončan jedanaesti humanitarni maraton u Budvi. Okupio je hrabre plivače spremne na šest kilometara izazova, čiji je simbol bila žuta vrpca koja ukazuje na prevenciju samoubistva....

Uprkos nepovoljnim vremenskim uslovima, 17 učesnika iz Crne Gore, Rusije i regiona plivalo je na humanitarnom plivačkom maratonu Open Water u Budvi. Da bi dva sata plivali u hladnom moru, motivisalo ih je prikupljanje pomoći Vanji Jovanović i Sanji Pešalj, kao i domu starih Sveti Vid iz Petrovca.

"Plivamo od plaže Pizana, to je gradska plaža oko Starog Grada, idemo oko ostrva Sveti Nikola, kako ga mi zovemo Školj. Dužina maratona je 6 kilometara, plivamo u toj žutoj boji, žuta vrpca koja nas obavezuje na prevenciju samoubistva, koja je, nažalost, u visokom procentu u našem gradu i državi, nažalost", kazao je organizator maratona Luka Vučković.

Iako ih je u toku maratona zahvatila jaka kiša, svi su uspješno stigli do cilja.

"Baš smo željeli još malo akcije, imali smo par lijepih neka pijavica je prošla čak preko nas, ovako i kiša, malo je velika i talasita, a to je u stvari sastavni dio ove, baš ove discipline, ovog dugog plivanja. Ali suština nije sama u tom dugom plivanju, jer sama po sebi priča je u stvari važna zbog drugog aspekta, sama priča humanitarnog karaktera. Svaki od učesnika dao je 120 odsto i prešao neke svoje granice", kazao je Dragan Jovanović, učesnik maratona.

Donacije Vanji Jovanović i Sanji Pešalj mogu se uplatiti na žiro račune u Erste i Lovćen Banci, a novac se može donirati i domu starih, kod Hipotekarne banke.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније