Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

21. 04. 2014. 10:55 >> 10:55
5

USKORO POČETAK

Ulcinj: Gradiće se ženska Medresa

Do kraja ovog mjeseca počeće radovi na izgradnji Ženske medrese u Ulcinjskom polju, saopšteno je Portalu Ul-info u Islamskoj zajednici Ulcinja.

Kako je rekao glavni imam Ali Bardhi, donatori iz Turske su obezbjedili oko milion eura, koliko je planirano da košta ova građevina, a odabrana je i firma koja će izvoditi radove.

„Ako sve bude teklo po planu, realno je očekivati da ćemo od školske 2015/16. imati prvu generaciju polaznica u Medresi“, dodao je on.

Donatori iz Turske su obećali da će pomoći da se nakon toga, u neposrednoj blizini Medrese, izgradi i džamija.

Inače, juče je u posjeti Islamskoj zajednici Ulcinja, boravio ambasador Republike Turske u Crnoj Gori Mehmet Nijazi Tanilir.

Ambasador je, kako prenosi Ul-info, obišao sve vjerske objekte u gradu i razgovarao sa predstavnicima te institucije o obnovi ovih objekata. Za sada je, kako je naglasio, prioritet rekonstrukcija Namezđah džamije, koja se nalazi u centru Ulcinja.

Turskom diplomati su domaćini posebno ukazali na loše stanje u kojem se nalaze Pašina kuća i zgrada Beledije (bivše gradske vijećnice).

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније