Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ TVCG ]

16. 12. 2023. 09:03 >> 09:31
Čitaj mi:

BALŠA LUBARDA

Popraviti uslove rada u naučnim institucijama

Balša Lubarda, najuspješniji mladi naučnik do 30 godina u Crnoj Gori kazao je u jutarnjem programu "Dobro jutro Crna Goro" da nagrada koju je dobio za njega znači prepoznavanje, ali i priznanje Institutu Damar koji se transformisao u naučni Institut da još više rade.

Lubarda je pojasnio da se bavi političkom ekologijom.

"Cijelo društvo shvata da je zaštita životne sredine spektar tema koji utiče na promjene u cijelom društvu. On dovodi u vezu ekološke krize i njihov uticaj na politička pitanja", naveo je Lubarda.

Govoreći o svojim istraživačkim projektima, navodi da su se bavili vizijama energetske tranzicije.

"Mene je odavno interesovalo kako se određeni pojmovi doživljavaju u određenim krugovima, i htio sam da istražim razliku između doživljavanja tih pojmova kod ekoloških aktivista, istraživača ali i institucija", pojasnio je Lubarda.

Govoreći o položaju mladih naučnika u Crnoj Gori ističe da imamo kvalitet koji nije beznačajan.

"Uslovi bi mogli biti bolji i ja želim da vjerujem da sistemski gledano postoji dobra volja i neki vid podrške. Ono što je neophodno da bi se ta podrška pretvorila u rezultate je da se prepoznaju različite potrebe u različitim oblastima. Moramo govoriti o uslovima rada u naučnim institucijama. Taj problem je nešto sa čim mora da se suoči naše društvo i to je pred nama", poručio je Lubarda.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније