Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

15. 05. 2014. 11:45   >>  11:47

NOVI POTOCI I JEZERO

B. Polje: Kiša i snijeg donijeli nevolje

Obilne padavine u sjeveroistočnim djelovima bjelopoljske opštine pričinile su velike štete. Planinske bujice koje su se formirale, za tili čas odnijele su djelove puta, a snijeg koji je na nekim mjestima dostigao visinu od desetak centimetara uništio je ovogodišnji rod voća.

Put koji je Slatku povezivao sa okruženjem  pretvorio se u korito na brzinu formiranog potoka nastalog od više bujičnih tokova  koji su u donjim djelovima puta odnosili njegove djelove.

Slična situacija je i susjednim Goricama, gdje je voda razorila seoske puteve i onaj glavni kojim se dolazi i odlazi iz sela.

U  oba mjesta i oklonim Vergaševićevima jutros je na procvjetalim voćnjacima osvanuo  desetak centimetara debeo sloj snijega koji se usljed niskih temperatura pretvorio u led, kaže predsjednik Mjesne zajednice Kovren-Bliškovo Vule Varagić.

On smatra da od ovogodišnjeg roda u tim selima neće biti ništa, brinući istovremeno za proljećne usjeve koje voda takođe ugrožava.

O kolikoj količine vode se radi najbolje svjedoči kovrensko jezero, koje se formiralo posljednih nedjelja i prostire se na dužini od jednog kilometra.U jezeru se nalazi desetak stubova za niskonaponsku elektro mrežu.

Za sada nema prekida u snanbdjevanju strujom, a nije registrovano ni ugrožavanje kuća, niti drugih objekata.

 

Vukoman Kljajević, Radio CG

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније