Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

18. 05. 2014. 17:15 >> 17:28
6

EMBRAER 190

M.Erlajns dobio novi avion

Tačno u 13 i 40 na podgorički aerodrom sletio je novi avion u floti nacionalne aviokompanije, Embraer 190. Ovo je četvrti avion brazilskog proizvodjača Embraer u floti Montenegro Erlajnsa, a prvi tipa Embraer 190. Nabavkom tog aviona, nacionalni avio prevoznik je formirao impozantnu flotu, najmlađu u regionu.

V.d. Izvršnog direktora Montenegro Erlajnsa Živko Banjević naglasio je, prilikom dočeka novog Embraera 190 na podgoričkom aerodromu, da je ponosan što je još jedan, od najmodernijih putničkih aviona današnjice, uvršten u flotu nacionalnog avio prevoznika.

''Dolaskom novog aviona realizovana je nabavka koja je otpočela još 2011. godine. Ovaj avion dizajniran je u skladu sa najsavremenijim kriterijumima i standardima, kako u aerodinamičkom, tako i u tehnološkom smislu. Radi se o izuzetno efikasnom tipu i modelu aviona, koji se odlikuje visokim stepenom ekonomičnosti, što je veoma važno u današnjim tržišnim uslovima. Nabavkom ovog aviona, kompanija je u potpunosti spremna da opravda ukazano povjerenje putnika i cjelokupne javnosti. Pored zaista jake konkurencije na trzištu, pogotovo u eri kada se sve više niskobubžetnih avio kompanija pojavljuje na crnogorskom nebu, prateći  svjetske trendove, pažljivo biranim inovativnim i razvojnim strategijama, Montenegro Erlajns zadržava poziciju lidera u regionu. U prilog ovome govori i nagrada ''Brend lider regiona'' koja nam je uručena prije par dana'', izjavio je Banjević.

Direktor M.Erlajnsa je poručio da su ''sa svojih šest operativnih aviona i najmlađom flotom u regionu, otvaranje novih linija, pored postojećih, osvajanje čarter tržišta, kao i poboljšanje svih servisa koji čine proizvod nacionalne aviokompanije, ciljevi koji su pred kompanijom''.

''Pored redovnih aktivnosti, usmjereni smo i na vanredne aktivnosti, pa smo Ministarstvu zdravlja Srbije u saradnji sa Ministarstvom zdravlja Crne Gore, sve svoje kapacitete stavili na raspolaganje, u cilju avio prevoza i zbrinjavanja pacijenata povrijeđenih u gradovima Srbije.'', rekao je Banjević. 

Direktor letačke operative, kapetan Draško Popović istakao je da Embraer 190, pripada Embraerovoj E-jets porodici, prepoznatljivoj  po svojoj sofisticiranosti i izuzetnim performansama. Ovaj avion ima 112 komfornih, najsavremenijih slim sjedišta.  Sve ostale karakteristike aviona Embraer 190 su identične sa njegovim prethodnikom Embraer 195, koji je u upotrebi već šest godina i čijom su upotrebom piloti  izuzetno zadovoljni. 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније