Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.M. [ TVCG ]

01. 03. 2024. 10:29 >> 11:50
6
Čitaj mi:

BOJOVIĆ

Vanredno školovanje za djecu sa problematičnim ponašanjem

Vaspitna mjera da se učenici zbog lošeg vladanja prebace u drugu školu ne daje rezultate, pa u Ministarstvu prosvjete razmišljaju da se u nekim slučajevima takvoj djeci omogući da završi osnovno obrazovanje vanredno ili online, kazao je u Jutarnjem programu državni sekretar u Ministarstvu prosvjete Dragan Bojović.

"Vaspitne mjere koje su sada propisane u našim pravilnicima slični su sa onim u regionu i svijetu. Da li se mogu neke stvari izmijeniti, naravno da mogu. Mi ćemo analizirati da u nekim najekstremnijim slučajevima da uvedemo da se tom djetetu omogući da na vanredan način završi školu, a ne da se prebacuje iz jedne škole u drugu", kazao je Bojović.

Istakao je da bi to podrazumjevalo i da se u zakonu omogući odvijanje online nastave u tim vanrednim okolnostima, jer za sada to nije prepoznato u zakonskim okvirima.

Javnost je šokirana snimkom iz podgoričke osnovne škole Savo Pejanović, na kojem se vidi fizički napad učenika devetog razreda na nastavnika. Učeniku će, nakon incidenta, biti izrečena vaspitna mjera - premještaj u drugu školu. Biće to četvrti put da djecak mijenja školu, s čim njegovi roditelji nijesu saglasni.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније