Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

08. 03. 2024. 12:24 >> 12:29

POVODOM 8. MARTA

Milatović posthumno odlikovao Sofiju Klikovac Ordenom Crnogorske zastave

Povodom 8. marta, Međunarodnog dana žena, predsjednik države Jakov Milatović posthumno je odlikovao Sofiju Klikovac Ordenom Crnogorske zastave III stepena.

Taj orden se dodjeljuje za naročite zasluge za Crnu Goru. Milatović je Orden uručio Sofijinoj kćerki Ani Klikovac.

Tom prilikom, predsjednik Milatović je čestitao 8. mart svim ženama u Crnoj Gori i istakao da na ovaj način odajemo poštovanje ličnosti koja je svoj život posvetila obrazovanju budućih naraštaja i progresivnim idejama koje su obezbjedile bolji status ženama u našoj zemlji.

"Dodao je da je njen legat crnogorskom društvu nemjerljiv i da je ostao zauvijek vidan kroz oblikovanje velikog broja generacija, ali i kroz avangardna rješenja koja su ženama omogućile povratak na tržište rada i profesionalan razvoj. Naglasio je da se ovim odlikovanjem podsjeća na istorijski značaj crnogorske žene u izgradnji modernog i prosperitetnijieg društva, te poručio da je obaveza svih nas da kreiramo ambijent u kojem su jednakost, poštovanje i solidarnost preduslov bolje budućnosti za sve", navodi se u sapštenju iz kabineta predsjednika Milatovića.

U saopštenju se navodi da je Sofija Klikovac bila doajen predškolskog vaspitanja i obrazovanja i „najpoznatija crnogorska majka“, kako su je mnogi nazivali zbog njenog višedecenijskog rada i herojske borbe za stvaranje uslova za zdrav rast i razvoj djece.

Bila je pokretač predškolskog obrazovanja u Crnoj Gori i osnivač prvih dječijih jaslica.

Nakon 41 godine posvećenog rada za sobom je ostavila 17 objekata, jaslica i vrtića JU „Ljubica Popović".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније