Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Portal RTCG ]

02. 04. 2024. 14:29 >> 14:30
1
Čitaj mi:

NERIJEŠENO PITANJE

Vujović: Parking mjesta na ACG uzurpirana; ACG: Opština Zeta smatra da to pravo pripada njima

Izvršni direktor kompanije Royal Taksi Plus Aleksandar Vujović tvrdi da Aerodrom Crne Gore krši Ugovor o zakupu koji ima sa njegovom kompanijom, budući da su parking mjesta koja koristi njegova firma, kako kaže, uzurpirana vozilima druge kompanije. Iz ACG kažu da će o ovom problemu upoznati resorno ministarstvo, te da Opština Zeta smatra da to pravo pripada samo firmama sa njihove teritorije i kojima je opština izdala licencu. Dodaju da se oni ne mogu baviti pitanjem razgraničenja između opština.

Ugovor o zakupu br. 03/2-27/2 potpisan je 31.03.2023. godine na dvije godine, i podrazumijeva zakup 14 parking pozicija.

"I taj ugovor još je snazi, a ugovor je sklopljen po osnovu tendera koji je bio raspisan prije godinu dana za dodjelu tih parking pozicija. Dakle, moja firma je učestvovala na tom tenderu, bila i jedini i najbolji ponuđač i taj ugovor teče već godinu dana", kaže Vujović u izjavi za RTCG.

Prema njegovim riječima, juče je jedno taksi udruženje uzurpiralo te taksi pozicije, te Vujović traži hitan sastanak sa predstavnciima ACG.

"Jedno taksi udruženje juče je uzurpiralo te naše parking pozicije i mi smo se obraćali firmi koja je sa nama sklopila ugovor, u ovom slučaju sa Aerodromima Crne Gore, da nam vrati pravo zakupa na te parking pozicije. Što se još uvijek do sada nije desilo. I to je taj dio koji je problematičan", kaže Vujović.

Podcrtacva da traži poštovanje tog ugovora "koji oni očigledno ne poštuju".

Taksi kompanija koja je, kako navodi, uzurpirala pomenute parking pozicije, je prema informacijama koje su mu dostavljene iz Zete.

ACG: Opština Zeta smatra da to pravo pripada samo firmama sa njihove teritorije 

Iz ACG saopšzili su da će Odbor direktora Aerodroma Crne Gore razmatrati na sjednici koja je zakazana za četvrtak, 4. aprila, između ostalog, i pitanje u vezi sa tim ko ima pravo da obavlja usluge taksi prevoza ispred terminalne zgrade Aerodroma Podgorica.

"S jedne strane, jedna privatna firma ima važeći ugovor koji je zaključen nakon javnog poziva. Sa druge strane, kako smo informisani, Opština Zeta smatra da to pravo pripada samo firmama sa njihove teritorije i kojima je opština izdala licencu. Aerodromi Crne Gore upoznaće sa ovim problemom i resorno Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, odnosno Vladu Crne Gore kao osnivača.  Vjerujemo da ćemo, u duhu dobre saradnje i uz strogo poštovanje propisa, doći do sveoubuhvatnog i konkretnog rješenja. Na prvom mjestu su, svakako, interesi putnika i kompanije u čijoj nadležnosti svakako nijesu pitanja razgraničenja opština", saopšteno je iz ACG.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније