Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 06. 2014. 12:26 >> 12:28

KUŠEVIJA OCIJENIO

Posvećeni integrisanju raseljenih

Direktor Direktorata za socijalno staranje i dječju zaštitu Goran Kuševija kazao je da naša zemlja intenzivno radi na socijalizaciji i integraciji raseljenih osoba, sa akcentom na romsku populaciju. Tome nam, kako je rekao, podršku pružaju Evropska komisija, UN agencija, Ambasada SAD-a u Crnoj Gori i Razvojna banka Savjeta Evrope .

 

U cilju integracije RE-a populacije, kako je saopšteno iz Ministarstva rada i socijalnog staranja, 62 učenika romske i egipćanske populacije je integrisano u osnovne škole i 107 u vrtiće,  dok je 151 korisnika dobilo grantove za samozapošljavanje. 

„Crna Gora kroz Projekat Regionalnog stambenog programa radi na obezbjeđenju sredstava za rješavanje stambenog pitanja za 6.063 osoba, tačnije 1.177 domaćinstava, koja spadaju u najranjivije kategorije raseljenih. Kroz dva talasa projekata Crnoj Gori su odobrena sredstva za jedinice u opštini Nikšiću, kao i projekti za izgradnju Doma starih u opštini Pljevlja 68 smještajnih kapaciteta i 120 stambenih jedinica na Kampu Konik u Podgorici”, rekao je Kuševija.

Zajedničkim aktivnostima Vladinih institucija i međunarodnih odrganizacija, kako je saopšteno, stvoreni su uslovi za povratak raseljenih osoba na Kosovo.

“Ovim projektom je organizovano 17 posjeta u povratnička mjestima na Kosovu za 206 raseljenih osoba, kao i osam informativnih posjeta u Podgorici za 156 raseljenih osoba, dok za 54 porodice (288 osoba) pružena podrška u rekonstrukciji kuća na Kosovu, a 30 porodica, sa 172 člana, je dobilo povratničku pomoću vidu transporta na Kosovo i osnovnih povratničkih paketa u okviru projekta”, kazao je Kuševija.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније