Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

A.M. [ Mina ]

30. 04. 2024. 10:16 >> 10:16
Čitaj mi:

FCJK

Odobrena reakreditacija Fakultetu za crnogorski jezik

Fakultet za crnogorski jezik i književnost (FCJK) dobio je pozitivnu ocjenu u postupku evaluacije i preporuku za produžetak reakreditacija ustanove, osnovnih i master studija, na period od pet godina.

Iz te visokošlosle ustanove saopšteno je da je u skladu sa Zakonom o visokom obrazovanju, a na osnovu Zahtjeva za reakreditaciju, direktor Agencije za kontrolu i obezbjeđivenje kvaliteta visokog obrazovanja (AKOKVO) Goran Danilović donio Rješenje kojim se tom Fakultetu odobrava reakreditacija.

"Time se potvrđuje posvećenost FCJK dostizanju i njegovanju evropskih standarda i smjernica u obezbjeđenju kvaliteta u visokome obrazovanju te predanost unapređenju akademskih programa i ispunjavanju potreba studenata", kaže se u saopštenju.

Navodi se da FCJK nastavlja obrazovnu misiju i promociju crnogorskoga jezika, književnosti i kulture.

Oni su se zahvalili prijateljima FCJK koji su im pružali podršku u, kako su kazali, atmosferi medijskoga linča i svakovrsnih pritisaka kojima su bili izloženi ne samo u postupku reakreditacije.

"Zahvaljujemo i Daniloviću na kontinuiranome višegodišnjem negativnom stavu o FCJK s nadom da će taj svoj stav i dalje javno promovisati jer svoj ugled i društvenu poziciju FCJK gradi upravo boreći se protiv anticivilizacijskih stremljenja koje zastupaju političari poput Danilovića", zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније