Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

P.R.

30. 04. 2024. 15:55 >> 15:55
2
Čitaj mi:

Sindikalna organizacija UPOZORAVA

"Progon u ASK-u se nastavlja i iz pritvora"

Sindikalna organizacija Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) uputila je snažnu poruka svim kolegama u Agenciji, da se ujedine i da iskažu profesionalizam, stručnost i integritet i da time pošalju jasnu poruku javnosti da ASK ima dovoljno kadrovskih kapaciteta da konačno napravi odlučne korake i ostvari nivo rezultata koji se od nje očekuju.

"Sa druge strane, upućen je apel menadžmentu da se vrate u zakonito ponašanje, da pomoćnica direktorice Paović, organizuje rad na zakonit način kako bi počeli sa transparentnim radom, da se objave svi putni nalozi, kao i sa odgovornom upotrebom javnih resursa i za početak parkiraju službena vozila nakon radnog vremena", saopšteno je iz Sindikalne organizacije ASK-a.

Pozivaju sekretarku službe Nadu Stanišić da vrati na snagu prethodni kućni red i da prekine sa gušenjem sinikalnih aktivnosti.

"Da ukinu sve suspenzije koje su date po nalogu Perović, jer se postupcima koji se vode potiv nje jasno pokazalo da su okolnosti promijenjene i da nema potrebe da se po njenim diskriminatorskim nalozima i dalje postupa", navode u saopštenju.

Takođe, da konačno prestanu da se ponašaju, kako navode, diskriminatorski i pod pritiskom i da počnu da izvršavaju svoje obaveze prema svim zaposlenima jednako.

"Da svi zajedno pružimo svu podršku i dostavimo potrebnu dokumentaciju SPO jer je to jedini način da se sa ASK otkloni sumnja i loša reputacija kroz rad i rezultate rada nadležnih institucija", dodaju u saopštenju.

Pozivaju i da se ne potpisuju novi ugovori o angažovanju lica jer, kako navode, nemaju nadležnost za to, već da se okrenu redovnom radu i ispunjavanju svakodnevnih obaveza u obimu koji je moguć u novonastalim okolnostima.

"Svjedoci smo da se i pored apela koje smo uputili, progon nastavlja iz kućnog pritvora. Potpisani su ugovori o djelu sa licima koja ne doprinose radu i rezultatima Agencije, potpisani su dokumenti koji omogućavaju dalji progon članica sindikata i suspenzije čak ukupno 10 zaposlenih, od čega osam žena, a sumnjamo i druga dokumenta u cilju odbrane direktorice u postupcima koji dolaze", ocijenili su iz Sindikalne organizacije ASK-a, te tvrde da Perović, koja po sili zakona, treba da bude suspendovana i dalje daje ovlašćenja da se suspenduju zaposleni koji ništa nijesu uradili.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније