Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

M.L.B.

01. 05. 2024. 12:33 >> 12:35
Čitaj mi:

Čestitke za Prvi maj

Slavimo rad uz poštovanje prava zaposlenih

Predstavnici političkih partija čestitali su građanima Prvi maj – Međunarodni praznik rada.

Pejović: Slavimo rad, solidarnost među radnicima

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore Boris Pejović uputio je čestitku povodom Prvog maja.

"Danas slavimo rad, solidarnost među radnicima i njihovo zajedničko zalaganje za dostojanstvene uslove rada. Radnički pokret kroz istoriju bio je ključan za unaprijeđenje uslova života i rada svih ljudi, borio se za pravedniju raspodjelu bogatstva koje proizvodimo svojim radom i zaštitu prava radnika. Prvi maj simbolizuje ne samo borbu za osnovna prava radnika, već i slogu među ljudima u borbi za zajednički cilj. Rad nas ne samo materijalno osnažuje, već nam daje svrhu i identitet”, saopštio je Pejović.

Kako kaže, svaki radnik, bez obzira na zanimanje ili poziciju, doprinosi funkcionisanju društva i zaslužuje poštovanje i priznanje za svoj trud.

Međutim, kako je istakao Pejović, svakodnevno se suočavamo sa mnogim izazovima u savremenom svijetu rada.

"Nepravedna raspodjela bogatstva, eksploatacija radnika, nedostatak bezbjednosti na radu i nejednake mogućnosti za sve radnike samo su neki od problema sa kojima se susrijećemo. Zato je važno da danas, kao društvo, obnovimo svoje zavjete solidarnosti i podrške jedni drugima. Da se zajedno borimo za pravednije uslove rada, zaštitu prava svakog radnika i izgradnju društva koje cijeni i poštuje rad. Uvjeravam vas da ćete u Skupštini Crne Gore imati konstruktivnog partnera koji će, zajedno sa Vladom, raditi maksimalno u interesu radnika. Samo zajedno možemo graditi bolju budućnost za sve nas", zaključio je Pejović.

Živković: Zajedno da nastavimo sa afirmacijom i poštovanjem radničkih prava

Današnji dan podsjeća nas na nužnost obezbjeđivanja i poboljšavanja uslova za rad, ali i činjenicu da, nažalost, veliki broj građana ne može ostvariti jedno od osnovnih prava – pravo na rad, poručio je Danijela Živkovića, predsjednika DPS-a.

“Svim građankama i građanima Crne Gore, u ime Demokratske partije socijalista i svoje lično, čestitam Međunarodni praznik rada - Prvi maj, sa željom da zajednički nastavimo sa daljom afirmacijom i poštovanjem radničkih prava”, naveo je Živković.

Pozvao je sve društvene činioce, da u skladu sa svojim mogućnostima, zajednički ulože dodatan napor kako bi ostvarili osnovne preduslove za stvaranje boljeg i prosperitetnijeg društva.

“Još jednom ukazujem na samu važnost radničkih prava i upućujem iskrene čestitke povodom Prvog maja”, zaključio je Živković.

Bogdanović: Crna Gora krenula ka putu prosperiteta

Poslanik i generalni sekretar Demokratske Crne Gore Boris Bogdanović čestitao je 1. maj, Međunarodni praznik rada.

"Ovaj praznik je simbol radničke solidarnosti, borbe za prava radnika i bolje uslove rada. Principi i načela radničkog aktivizma su načela koja društvo vode ka boljoj budućnosti. Upravo zbog toga prioriteti Demokratske Crne Gore su stvaranje još povoljnijeg radnog i poslovnog ambijenta, kao i omogućavanje svim građanima naše zemlje da od svoga rada obezbijede egzistenciju svoje porodice", naveo je Bogdanović.

Kako je saopštio kroz mukotrpan rad u posljednjih nekoliko godina, Demokratska Crna Gora "izborila se za kvalitetnije i bolje uslove življenja svih članova našeg društva i na tome neće zastati".

"Nakon višedecenijskog pustošenja naših resursa, Crna Gora je krenula ka putu prosperiteta koji obećava svjetliju budućnost. Za to su potrebni i vrijeme i strpljenje, a mi to imamo, jer nas vuče želja da od Crne Gore stvorimo zemlju iz koje mladi neće odlaziti, već u njoj ostajati. Zahvaljujući našoj požrtvovanosti u proteklom vremenu, građani Crne Gore osjetili su: veće plate, veće penzije, veće staračke naknade, vraćene naknade majkama, otpremnine za radnike rudarske i metalske industrije, dječije dodatke za svu djecu do 18. godine života, besplatne udžbenike za sve osnovne i na tome nećemo zastati", poručio je Bogdanović.

Joković: U rukama radnika je i budućnost zemlje

Predsjednik SNP-a Vladimir Joković, uputio je čestitku povodom 1. maja praznika rada.

"U ime SNP CG, kao i u svoje ime, svim radnicima, radnim organizacijama i sindikatima Crne Gore upućujem iskrene čestitke povodom Prvog maja, praznika rada. Ovaj praznik uvijek je bio simbol borbe za radnička prava, kako bi, zahvaljujući svom radu, živjeli životom dostojnim čovjeka”, naveo je Joković.

Svaki radnik, kako kaže, svojim zalaganjima, trudom i radom doprinosi i boljem razvoju cijele države.

“Ipak, moramo biti svjesni činjenice da su pred nama još uvijek brojni izazovi koji stoje na putu ostvarivanju punih prava radnika i zato je važno nastaviti raditi na poboljšanju statusa radnika, osiguravanju većeg broja kvalitetnih radnih mjesta, većih primanja, kao i zaštite od diskriminacije i iskorišcavanja. U rukama radnika je i budućnost zemlje u kojoj živimo. Zato, neka današnji praznik bude prilika da se zajedno angažujemo kako bi ostvarili bolje rezultate koji će osigurati bolje sjutra za sve nas”, zaključio je Joković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније