Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.B. [ Kossova press ]

08. 05. 2024. 13:29 >> 13:30
Čitaj mi:

Džureta

Albanca 30 odsto više u institucijama nego prethodnih godina

Prema riječima generalnog direktora Ministarstva za ljudska prava i manjine Arbena Džurete, Albanci u Crnoj Gori su za 30 odsto više angažovani u institucijama sistema nego prethodnih godina.

Albanci Crne Gore su se proteklih godina suočavali sa brojnim problemima, ali kako se sada čini, situacija se tamo promijenila, jer su uspjeli da budu sastavni dio crnogorske države. Prema riječima Džurete, Albanci su napravili velike iskorake u odnosu na prethodne godine i prilično dobro stoje u institucijama.

Što se tiče obrazovanja i mogućnosti zapošljavanja, Džureta je rekao da Kosovo nastavlja da bude "odskočna daska" za mlade Albance. On je naglasio da ga je Kosovo oblikovalo kao advokata.

Albanci u Crnoj Gori čine pet odsto stanovništva, a područja sa najviše stanovnika albanskog porekla su iz Ulcinja, Plava, Gusinja, Bara, Podgorice i Rožaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније