Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

13. 05. 2024. 09:53 >> 09:53

MPŠV

Evropski đir sjutra na Žabljaku

Proslava Dana Evrope biće nastavljena sjutra na Žabljaku, najavljeno je iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede (MPŠV).

U okviru inicijative „Evropski đir“, Opština Žabljak, kako je saopšteno, zajedno sa Ministarstvom evropskih poslova uz podršku Delegacije Evropske unije (EU), a u sklopu EU4ME programa, organizuje niz kulturnih, sportskih i edukativnih aktivnosti koje promovišu evropske vrijednosti.

Dodaje se da događaj počinje u 11 sati na Trgu durmitorskih ratnika, gdje će se građanima/kama obratiti ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković i glavni pregovarač Crne Gore sa EU Predrag Zenović.

Na događaju će se obratiti i predsjednik opštine Žabljak Radoš Žugić i predstavnik Delegacije EU u Crnoj Gori Orlando Fusko.

Evropski đir su, osim Žabljaka, podržale i opštine Bar, Nikšić, Kolašin, Mojkovac, Berane, Petnjica i Pljevlja.

Iz MPŠV rekli su da naziv „Evropski đir“ odražava energiju i dinamiku s kojom Crna Gora prilazi procesu evropske integracije, ističući značaj kretanja, razvoja i zajedništva.

„Ovaj program obuhvata različite aspekte kulturnog i društvenog života, uključujući edukativne radionice, umjetničke izložbe, sportske i muzičke događaje, sve u svrhu promocije evropskog duha i zajedništva“, kaže se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније