Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

30. 07. 2014. 13:12 >> 13:12
1

MIGRACIJE

Iz Nikšića se najviše "bježi"

Od početka godine, najviše građana se odselilo iz Nikšića, Bijelog Polja, Pljevalja i Cetinja, pokazuju podaci Zavoda za statistiku (MONSTAT).

 

Za pola godine čak 157 građana se odselilo iz Nikšića, deset manje iz Bijelog Polja, njih 57 iz Pljevalja, a 55 sa Cetinja.

U Glavni grad se doselilo najviše građana, njih 435, dok je Budva na drugom mjesto sa 150 novih žitelja. Najmanja ljudi se doselilo u Ulcinj i Danilovgrad.

Što se tiče sklopljenih brakova, u maju je, prema podacima MONSTAT-a, sklopljeno najviše brakova ,353, dok ih je razvedeno njih 27.

U januaru je sklopljeno 197, a razvedeno je 45 brakova. Najmanje brakova je bilo sklopljeno u februaru-193, dok je njih 27 razvedeno. U martu su sklopljena 243 braka, a razvedena 64, dok je u aprilu sklopljeno 279, a razvedeno 36 brakova.

Najviše mladenaca je vjenčano u Podgorici 401, u Nikšiću 142 i Baru 102. Najmanje sklopljenih brakova bilo je u Šavniku,samo jedan i Žabljaku, pet.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније