Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

14. 09. 2014. 20:08 >> 21:06
3

ROK JUN 2015.

Digitalizacija-jedan od najvećih projekata

Jedan od najvećih projekata u Crnoj Gori, digitalizacija zemaljskog sistema, biće završen do sredine juna naredne godine, a koštaće oko tri miliona eura. Već sada je čak 85 odsto teritorije pokriveno digitalnim prijemnicima, ali će do krajnjeg roka raditi i digitalni i analogni.

Digitalni signal omogućiće mnogo bolju sliku i zvuk, ponudiće mnoštvo drugih povoljnosti, kao što je superbrzi internet.

Najbolje od svega je što građani neće morati da mijenjaju TV prijemnike, već će biti dovoljno da kupe risiver ili da posjeduju novije televizore koji podržavaju digitalni signal.

Ministarstva za kulturu i informacione tehnologije nosioci su posla, a partner za informativno-edukativnu kampanju je Javni servis.

Krajnji rok da se isključe analogni, a uključe digitalni prijemnici je 17. jun 2015.godine.

 

 

 

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније