Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

28. 09. 2014. 09:53 >> 09:58
1

„ONI TO MOGU“

Davor: Postao sam dio velike porodice

Zapošljavanje osoba sa invaliditetom, zakonski regulisano kao obaveza poslodavaca, jedna je od oblasti kojima se crnogorski Zavod za zapošljavanje posebno bavi. Davor Vuković, nekada na spisku Zavoda, prije skoro dvije godine počeo je da radi u RTCG.

Član Udruženja paraplegičara Crne Gore, Davor, nakon dvije godine kaže da mu je bilo veoma izazovno da počne da radi kao moderator na Portalu RTCG.

Kaže da se uklopio u posao i da „smo, stvarno, postali fina, velika porodica“.

Posao koji je na početku bio izazov za Davora, danas je zadovoljstvo i sigurnost za život. Osim svakodnevne podrške kolega, Zavod ima značajnu ulogu u njegovom napredovanju.

Davor je uključen u program profesionalne rehabilitacije kojim se vrši analiza konkretnog radnog mjesta i radnog okruženja lica sa invaliditetom, izrađuje plan prilagođavanja radnog mjesta i radnog okruženja, kao i plan potrebne opreme i sredstava za rad za lica sa invaliditetom.

„Rezultat dobre saradnje menadžmenta RTCG i njenog Savjeta sa Zavodom za zapošljavanje je to što je na radno mjesto moderatora na Portalu primljen Davor. Kao njegov pretpostavljeni, mogu da kažem da on sve radne zadatke izvršava kao bilo koji drugi radnik, čak u nekim segmentima i bolje“, kaže rukovodilac Multimedijalnog centra Slavko Đurđić.

Đurđić navodi da je jedino trebalo da se prilagode sredstva za Davorov rad, kao što je specijalni miš, mjesto u radnoj prostoriji.

Priča o Davoru dio je prve emisije iz novog serijala emisija "Pokreni se", koji zajednički realizuju RTCG i ZZZCG. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније