Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

02. 10. 2014. 14:46 >> 14:44
1

NOVI ZAKON

Policija da koristi sprej prije pendreka

Korišćenje ručnog suzavac-spreja kao sredstva prinude i obavezno otkazivanje radnog odnosa u svim slučajevima u kojima policajac bude osuđen za korupciju, novine su koje su propisane Nacrtom izmjena i dopuna Zakona o unutrašnjim poslovima Crne Gore.

Generalni direktor Direktorata za bezbjednosno zaštitne poslove i nadzor Miloš Vukčević, koji je obrađivač zakonskog teksta, kazao je za policijski list "Dokument" da će predložene izmjene i dopune Zakona o unutrašnjim poslovima znatno doprinijeti cjelovitom uređenju rada i djelovanja pripadnika policije.

Ručni suzavac-sprej koristiće se ubuduće kao sredstvo prinude kako bi se redukovala upotreba palice. Palica će se primjenjivati od strane  policije samo u slučajevima kada se sprej pokaže kao neefikasno sredstvo za odbijanje napada.

"Sprej se primjenjuje onda kada su ispunjeni uslovi za primjenu fizičke snage, a intencija je da se redukuje upotreba palice koja će se primjenjivati tek onda kada se upotrebom spreja ne može postići cilj, odnosno odbiti napad na policijskog službenika", dodao je Vukčević.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније