Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

25. 11. 2014. 17:09 >> 17:16
1

TIVAT

Zatvorio se u stan, spriječio iseljenje

Sudski izvršitelji kotorskog Osnovnog suda nakon sat i po, odustali su danas od prinudnog iseljenja Slavka Roganovića iz stana zgrade u naselju Mrčevac u Tivtu.

Intervenciji su prisustvovali pripadnici tivatske policije, Hitne pomoći i Vatrogasne jedinice, prenosi radio Tivat.

Roganović koji je službenik policije u Herceg Novom je iznutra blokirao vrata namještajem i odbijao da napusti stan koji je kako ističe kupio prije tri godine od Gorana Bilića. Nakon pokušaja obijanja brave i ubjeđivanja sa Roganovićem, izvršitelji su odustali od deložacije zbog bezbjedonosnih razloga.

"Ja sam vlasnik stana pravosnažnom sudskom odlukom i uknjižen sam u katastru po odluci suda. Posjedujem stan i u njemu stanujem. Pokojni Goran Bilić je imao neku poslovnu transakciju sa Draganom Bojanićem poslije moga kupoprodajnog ugovora. Ne mojom voljom ni voljom Goranove supruge, Jadranke Bilić upisao je hipoteku na stan iako mu ona nikad na to nije dala saglasnost. U međuvremenu je Goran preminuo, ja sam sačekao 40 dana jer nije bilo ljudski da se knjižim na stan, a Bojanić je to iskoristio da upiše hipoteku", objašnjava Roganović.

On ističe da mu je Jadranka Bilić priznala odštetni zahtjev jer je kako ističe pred njenim sinovima isplatio novac za stan mužu. Nakon toga je sud donio pravosnažnu presudu da se Slavko uknjiži na stan.

"Bojanić je u međuvremenu pokrenuo izvršni postupak, a ja postupak za brisanje njegove hipoteke sa mog stana. Sudija Šofranac je vodila slučaj osam mjeseci, a ujedno je bila u vijeću izvršnog postupka. Na parnici mi je rekla da tu ne može da postupa, jer je istovremeno u izvršnom postupku. Čekao sam drugog sudiju, pa se slučaj otegao", tvrdi ogorčeni Roganović.

On ističe da se izvršni postupak odnosi na Jadranku Bilić kao nasljednika Goranovog, koja se nikad nije uknjižila na stan. Kaže da je prije tri godine od Gorana Bilića kupio stan, kupoprodajni ugovor od 19.oktobra 2011. godine ovjerio kod notara, što je tokom sudskog procesa uz odštetni zahtjev priznala i Jadranka Bilić.

"Završno ročište je bilo 19. novembra. Očekujem obustavljanje izvršnog postupka i brisanje hipoteke. Gospoda iz kotorskog suda ne mogu sačekati mjesec dana. Ako sud kaže da nemam pravo odustaću. I danas sam tražio da mi daju sudsko rješenje o izvršenju na moje ime, a oni pokušavaju da me istjeraju iz stana na osnovu neraščišćenih odnosa pokojnog Gorana i Bojanića", kaže Slavko Goranović.

Pravni zastupnik Dragana Bojanića sa druge strane tvrdi da posjeduju rješenje Uprave za nekretnine od 14. avgusta za upis prava ovu nepokretnost i da se istovremeno briše prethodno pravo svojine. Roganović tvrdi da to rješenje nije dobio jer se odnosi na Jadranku Bilić i njihov dug prema Bojaniću, a ne prema njemu.

(Radio Tivat)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније