Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 12. 2014. 19:19 >> 19:18

TELENOR SAMIT

Jovana i Nemanja predstavili svoje projekte

Na Telenor Samit, koji jeodržan od 9. do 11. decembra u Nobelovom centru za mir u Oslu, 27 mladih preduzetnika iz 14 zemalja razmjenili su ideje i predstavili svoje projekte. Crnu Goru su predstavljali Jovana Biga i Nemanja Ostojić, koji su na konkursu u našoj državi, po mišljenju petočlanog stručnog žirija, svojim idejama na najbolji način predstavili doprinos tehnologija društvenom razvoju.

"Telenor Grupa je i ove godine bila domaćin za 27 mladih preduzetnika koji su došli u Oslo sa jednom ciljem: primjena digitalne komunikacije u društvenim promjenama", saopšteno je iz tog komunikacionog giganta.

Na samitu je zaključeno da više ne postoje lokalni problemi, i da uz određena prilagođavanja prava rješenja mogu biti primijenjena u bilo kojem dijelu svijeta.

Jovana Biga je u svom video fajlu predstavila projekat čiji je cilj iskorjenjivanje vršnjačkog, ali i ostalih vrsta zlostavljanja na internetu.

"Telenor Samit Mladih je zaista neprocjenjivo iskustvo. Iz Osla se vraćamo inspirisani, puni utisaka i sa novim idejama. Kao ljubitelju tehnologija, posebne uspomene će mi ostati selfiji sa princem Norveške i dobitnicima Nobelove nagrade. Ovo je bilo jedno nezaboravno iskustvo, i već sada sam ljubomorna na ljude koji će imati priliku da sljedeće godine prisustvuju Telenor Samitu mladih”, kazala je Jovana, saopšteno je iz Telenora.

Nemanja Ostojić je prezentovao ideju za pokretanje preduzetništva među mladima, koja će direktno uticati na smanjenje nezaposlenosti.

"Konferencija je bila ispunjena raznim predavanjima, prezentacijama i radionicama. Predavači na Samitu su bili krajnje inspirativne ličnosti, od direktora UNICEF-a i WikiMedia pa sve to nekadašnjih zaposlenih u kompaniji Google, a sada uspješnih preduzetnika. Posebno iznenađenje za sve nas je svakako bilo gledanje prenosa dodjele Nobelovih nagrada za mir, i prisustvovanje koncertu nakon ceremonije. Na kraju bih želio da se zahvalim Telenoru na ovoj nevjerovatnoj prilici i definitivno se radujem našoj budućoj saradnji", rekao je Nemanja.

Izvršni direktor Telenora Majkl Malvebo, koji je prije odlaska u Oslo imao priliku i da se upozna sa dvoje mladih crnogorskih preduzetnika, uvjeren je da će mladi preduzetnici prenositi ideje Samita.

"Jovana i Nemanja su se vratili bogatiji za mnoga iskustva i što je još važnije, sa tačnom vizijom kako njihovi projekti treba da se razvijaju. Tokom Samita su prezentovali svoje ideje i sa našim kolegama iz Telenora postavili prioritete koji treba da se ostvare na polju digitalnih komunikacija u narednoj godini. Uvjeren sam da će 27 učesnika prenositi ideje Samita mladih širom 14 zemalja odakle dolaze.Ovo će dalje inspirisati još veći broj mladih ljudi da doprinesu društvima iz kojih potiču kroz razvoj digitalnih servisa", istako je Malvebo.

Samit mladih je globalna inicijativa Telenor grupe koja se organizuje drugu godinu zaredom, a zamišljen je kao mjesto za razmjenu mišljenja o načinima na koje mobilne komunikacije i internet podstiču rast i mijenjaju društvo.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније