Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

22. 12. 2014. 21:51 >> 21:47

POTPISALI MEMORANDUM

Saradnja Juventasa i cetinjskog Doma zdravlja

Nevladina organizacija Juventas i Dom zdravlja Cetinje potpisali su danas Memorandum o saradnji, na partnerskim osnovama u svim oblastima gdje za to postoji interes, što podrazumijeva i punu odgovornost za realizaciju zajedničkih aktivnosti.

Kako je saopšteno iz Juventasa, svrha Memoranduma je postavljanje osnova na kojima će sa tom ustanovom primarne zdravstvene zaštite uspostavljati kontinuiranu saradnju.

“Potpisivanjem ovog memoranduma o saradnji Dom zdravlja Cetinje podstiče blisku saradnju na aktivnostima koje NVO Juventas realizuje u okviru svojih projekata, a na bazi jednakosti, reciprociteta i zajedničke koristi”, kaže se u saopštenju.

Dom zdravlja Cetinje i NVO Juventas sarađivaće na partnerskim osnovama u svim oblastima gdje za to postoji interes, rukovodeći se načelom jednakih mogućnosti za sve, principom blagovremene razmjene informacija o planovima, programima i aktivnostima sa ciljem konsultovanja o najboljim načinima za njihovu realizaciju, načelom nediskriminacije, te pruzeti i punu odgovornost za realizaciju zajedničkih aktivnosti.

“Oblasti saradnje podrazumijevaju sve projekte i inicijative koje Juventas realizuje uz saglasnost sa donijetim strategijama Vlade, međunarodnim dokumentima i konvencijama potpisanim od strane države i dokumentima koji dopirnose jačanju administrativnih kapaciteta u procesu usklađivanja zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, kao i inicijative koje realizuje Dom zdravlja Cetinje, a u vezi sa poboljšanjem zdravstene zaštite stanovništva”, kaže se u saopštenju.

(Mina)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније