Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

05. 03. 2015. 11:16 >> 11:10

BEOGRAD

Medenica na Forumu o vladavini prava

Predsjednica Vrhovnog suda Vesna Medenica prisustvovaće Drugom Forumu o vladavini prava za Jugoistočnu Evropu koji počinje sjutra u Beogradu.

Cilj dvodnevnog Foruma je promocija primjene Evropske konvencije o ljudskim pravima, osnaživanje regionalne saradnje kontinuiranim razvojem vladavine prava i ljudskih prava, kao i unapređenje procesa evropskih integracija u Jugoistočnoj Evropi.

Pored delegacija vrhovnih i ustavnih sudova Albanije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske, Kosova, Makedonije, Crne Gore i Srbije, Forumu će prisustvovati i sudije Evropskog suda za ljudska prava koji dolaze iz navedenih država, direktori pravosudnih akademija i institucija, agenti vlada pred ESLJP, kao i predstavnici nevladinog sektora.

Na Forumu će se raspravljati o najnovijim trendovima u praksi Suda u Strazburu, pravu na pravično suđenje, visokog broja žalbi iz regiona, ulozi i značaju odstupanja od uobičajene prakse, problemima neizvršenja sudskih odluka, pristupu sudu i ostalim apektima koji se odnose na jednakost stranaka u postupku.

Forum organizuju AIRE Centar iz Londona i Civil Rights Defenders i na njemu će, kako se navodi, biti promovisana aktivna regionalna baza podataka koja sadrži presude Evrpskog suda za ljudska prava na nacionalnim jezicima.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније