Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

08. 04. 2013. 16:53 >> 16:54

REAGOVANJE

Jasenka Perović: Lekić se nije suprotstavio deportaciji

Udruženje deportovanih bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore demantovalo je danas da se Miodrag Lekić bilo kada i bilo čime suprotstavio akciji hapšenja i deportovanja članova njihovih porodica.

„Elementarna laž je da se  Miodrag Lekić, novi heroj našeg doba u izvedbi vlasnika „Vijesti“, bilo kada i bilo čime suprotstavio akciji hapšenja i deportovanja naših najmilijih. Kao što znamo, ta akcija je započela 15. maja 1992. godine i njoj su se prvi suprotstavili opozicioni političari iz SDACG (Ćazim Lukač), na zasijedanju crnogorskog parlamenta 5. juna 1992. godine“, navodi se u reagovanju koje potpisuje predsjednica Udruženja Jasenka Perović.

Kako se navodi u saopštenju, reagovanje je uslijedilo nakon što je podgorički list, u petak, 5. aprila, objavio tekst u kome se navodi da je Miodrag Lekić, tada ministar in ostranih poslova upozoravao Mila Đukanovića na „problematičnost“ izručivanja Muslimana.

„Uoči same predizborne šutnje, u petak, 5. aprila 2013. godine, podgoričke „Vijesti“ su, zloupotrebljavajući nesreću naših najdražih u politikantske svrhe, na naslovnoj strani objavile tekst sa nadnaslovom „Miodrag Lekić kao ministar inostranih poslova još 1994. upozoravao Đukanovića:“,  i naslovom „Izručivanje Muslimana u svemu problematično“  punog falsifikata i aluzija koje nemaju veze sa stvarnošću“, navodi se u saopštenju i dodaje kako je, u istom broju objavljen „tempirani apel tri osobe (Milan Popović, Esad Kočan, Koča Pavlović), koji već godinama na najružniji način zloupotrebljavaju i politizuju ubistvo 85 ljudi“.

Iz Udruženja navode da reaguju danas jer nijesu željeli da na bilo koji način remete izbornu šutnju u Crnoj Gori, i tako bilo čime doprinesu favorizovanju nekog od predsjedničkih kandidata.

Iz Udruženja tvrde da su navodi kako je Miodrag Lekić o tom zločinu prvi upozorio Mila Đukanovića još 11. aprila 1994. Godine. Montaža kojha 2neka služi na čast i vlasnicima „Vijesti“ i heroju Lekiću koji im je ustupio dokument“.

U reagovanju, dostavljenom Portalu RTCG, Udruženje deportovanih bosansko-hercegovačkih izbjeglica iz Crne Gore navodi da su Popović, Kočan i Pavlović ljudi koji „našu nesreću koriste u ličnu promociju i najprizemnije politikantske svrhe“.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније