Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

13. 03. 2015. 11:54 >> 11:49
5

NVO "KRUG ŽIVOTA"

Ljekari da napuste radna mjesta

Predsjednik NVO Krug, Dejan Cvijanović, rekao je da ta organizacija daje punu podrsku zahtjevima roditeljima iz Bijelo Polja, za udaljavanje sa radnih mjesta osumnjičenih ljekara za inficiranje pet beba, od kojih je jedna i preminula.

 

"U više navrata smo apelovali na resorno Ministarstvo da povuče odluku o njihovom vraćanju na radna mjesta. Uvažavajući potrebu da se ispoštuju svi zakonski normativi smatramo da postoji velika moralna obaveza da se isti udalje iz Opšte bolnice u Bijelom Polju", kazao je Cvijanović.

On je rekao da je najavljena radikalizacija štrajka roditelja i posljedice koje takav čin mogu imati smatra kao isključivu odgovornost rukovodioca Ministra ydravlja, Suada Numanovića.

"Gospodin Numanović je brzo zaboravio sad već bivšeg ministra Miodraga Radunovića, koji iako nije imao zakonske razloge podnio je ostavku kao svoju moralnu obavezu. Zato apelujemo na ljekare da se suoče sa svojom savješćcu i roditeljima i dobrovoljno napuste radna mjesta u bolnici", poručio je Cvijanović.

 

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније