Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

12. 06. 2015. 13:19 >> 13:13
2

NIKČEVIĆ REAGOVAO

Ministarka stoji iza haosa u SSCG

Ministarka rada i socijalnog staranja Zorica Kovačević mora da zadrži neutralnost, a ne da donosi ishitrene odluke i sebe označava kao uzrok "haosa" u Sindikatu, rekao je generalni sekretar Saveza sindikata Crne Gore (SSCG), Marko Nikčević.

On je reagovao na stav ministarke Kovačević, koja je u emisiji "U Centar" poručila da se odgovornost za dešavanja u SSCG nikako ne može locirati u ministarstvu kojim rukovodi.

"Taj stav bi bio razumljiviji da je izrečen od strane nekoga ko zastupa interese Duška Zarubice, prije nego od osobe koja mora da zadrži neutralnost. Ako je ono što je izrečeno način rasuđivanja i dolaska do informacija koji praktikuje ministarka onda nije čudo što se sve ovo dešava. Otvoreno je dat puni legitimitet i podrška falsifikatima i prevari učinjenoj prema Ministarstvu rada od strane grupacije okupljene oko Duška Zarubice, a ministarka prema tome osjeća puno uvažavanje", smatra Nikčević.

Kako je naveo Nikčević, ministarka se brani jedino od onoga za šta je niko nije ni napadao, "a to je da joj nije Milo Đukanović naredio da prizna i upiše novog generalnog sekretara."

Nikčević je istakao da se SSCG nikada nije bavio Milom Đukanovićem, niti ga spominjao, te da smatraju da u premijerovom opisu posla nije bavljenje  Sindikatom.

„Očigledno da poljuljani autoritet i kredibilitet odluka koje ministarka donosi zahtijeva da se aktivira i ta posljednja linija odbrane, što postaje i uobičajeno u Crnoj Gori. Do sada smo se nadali da je ministarka zloupotrijebljena i dovedena u zabludu, ali sada nam je jasno da iza svega stoji ipak samo ona, što je i sama potvrdila više puta u emisiji kao i da je ona adresa na kojoj treba tražiti uzroke ovog haosa koji je nastao u SSCG nakon njene ishitrene odluke“, navodi Nikčević u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније