Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekologija

M.M.

20. 02. 2022. 17:22 >> 17:25
2

EUROMOST

Obale Lima u Bijelom Polju pretvorene u gradsku deponiju

NVO,,Euromost" je danas napravila snimke kako izgledaju obale Lima u Bijelom Polju i da je situacija još gora nego predhodnih godina, gdje je pretvorena u gradsku deponiju, saopštili su iz te NVO.

"Za trenutnu situaciju su najviše krive lokalne inspekcije, prije svega bjelopoljska Komunalna policija, kao i ekološka i inspekcija za vode, koje ništa ne preduzimaju da bi spriječili uništavanje ove rijeke, kao i deponovanje ogromnog otpada na njenim obalama", navode u saopštenju.

Isitču da otpad odlažu svi, od građana, Javnih lokalnih i državnih ustanova, do privatnih preduzetnika i proizvođača u ovom gradu.

"Očigledno, da će se Komunalne službe iz Priboja i Višegrada i ove godine morati spremiti kao i predhodnih godina, da spašavaju šta se mora spašavati, jer će se prvom velikom kišom plutajući otpad iz Bijelog Polja naći u Prijepolje, Priboj i Višegrad", poručuju u saopštenju.

Interesantno je, ističu, prema podacima koje su dobili od Komunalne policije u Bijelom Polju, da poslednje tri godine nisu podnijeli ni jednu prekršajnu prijavu protiv počinioca, kao da se ništa ne odlaže na obalama Lima.

Pozivaju Upravu za inspekcijske poslove, bjelopoljsku komunalnu policiju i sve nadležne organe, da konačno počnu raditi svoj posao i preduzmu mjere prema svima koji uništavaju ovu rijeku.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније