Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business/Radio Jadran ]

03. 09. 2015. 14:26 >> 14:16

"CARINE"

Nastavili radove na hotelu u Bijeloj

Kompanija Carine dobila je rješenje da nastavi radove na novom hotelskom objektu sa četiri zvjezdice u Bijeloj, na mjestu bivšeg hotela Park.

Novi hotel bi, prema riječima vlasnika Carina Čeda Popovića, trebalo da bude operativan do početka naredne sezone.

Stari hotel Park srušen je prije početka sezone, pa su radovi morali biti prekinuti zbog zabrane izvođenja građevinskih radova, a nastavljeni su 1. septembra.


"Dobili smo rješenje o nastavku radova, što je sve u sklopu rušenja, odnosno uklanjanja materijala od starog hotela. Naravno, to sve pripada i dijelu gradnje, jer za vrijeme uklanjanja iskopavaće se i teren i očekujem da će radovi ići u kontinuitetu, bez stajanja", rekao je Popović Radiju Jadran.

On nije precizirao koliko će radnika i mehanizacije biti aktivirano, ali kao i prilikom rušenja, zemljane radove, kao i isporuku betona i dalje će raditi firma Krušo niskogradnja. 

“Ti ugovoreni grubi radovi idu svojim tokom, a u narednom periodu ostaje da ugovore i isporuku željeza”, kazao je Popović.

On je dodao da će do maja naredne godine hotel sa četiri zvjezdice i 225 soba u Bijeloj biti završen. 

Popovićeva kompanija je bila jedini ponuđač na tenderu za prodaju tog hotela i objekta poznatog kao "kuća Đurkovića" sa pomoćnim objektima i zemljištem, kao i za zakup parka površine 3,1 hiljadu kvadrata. Prodajna cijena kompleksa je bila 2,25 miliona eura. Ugovorom su definisana investiciona ulaganja u minimalnom iznosu 6,5 miliona eura. 

Park je zakupljen na 30 godina, a za taj prostor se garantuje puna zaštita i valorizacija. Popović je rekao da je urađen i elaborat o zelenilu i da je parkovskim površinama posvećena posebna pažnja. On garantuje da će sve biljke biti sačuvane i kasnije vraćene.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније