Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

05. 02. 2013. 14:19   >>  14:18 1

POREZ

Novi obračun plata od petka

Nova poreska stopa od 15 odsto na bruto zarade preko 720 EUR, odnosno neto 482 EUR, počeće da se obračunava u petak.

Savjetnik u Ministarstvu finansija, Tatjana Bošković kazala je da se rješenja posljednje dopune Zakona o porezu na dohodak fizičkih lica, usvojene u Skupštini 28. januara, primjenjuju od petka.

»Glavna zakonska novina je oporezivanje ličnih primanja po višoj stopi od 15 odsto, ili oporezivanje sa dodatnih šest odsto, ukoliko su ta primanja u bruto iznosu iznad 720 EUR mjesečno«, kazala je Bošković na seminaru koji je organizovao Institut sertifikovanih računovođa Crne Gore povodom novog obračuna plata.

Bošković je podsjetila da se po višoj stopi oporezuje iznos koji je iznad 720 EUR, odnosno neto iznos 482,41 EUR, tako da za lična primanja do navedenog iznosa neće biti promjena u oporezivanju.

Prvobitnom Vladinom verzijom predloga kriznog poreza, koja je amandmanima izmijenjena, bilo je predviđeno dodatno oporezivanje od tri odsto zarada preko 400 EUR bruto, odnosno 268 EUR neto.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније