Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

01. 05. 2013. 14:55 >> 15:04

CENTRALNA DEPOZITARNA AGENCIJA

Od danas usluga e-račun

Centralna depozitarna agencija (CDA) uvela je uslugu e-račun, koja će korisnicima omogućiti da na sajtu te institucije provjeravaju stanje i promete svojih hartija od vrijednosti.

Iz CDA su saopštili da korisnik te usluge mora posjedovati digitalni certifikat koji je izdala isključivo Pošta Crne Gore, kojim će biti registrovan u CDA i na osnovu kog će mu biti dodjeljen korisnički nalog.

“Usluga će biti dostupna registrovanim korisnicima 24 sata dnevno, sedam dana u sedmici, bez limitiranja broja zahtjeva za izvještajima“, rekli su iz CDA.

Uslugu e-račun mogu ugovoriti emitenti hartija od vrijednosti, kao i kompanije i pojedinci vlasnici hartija od vrijednosti, isključivo u prostorijama CDA.

Usluga se naplaćuje prema važećem cjenovniku dostupnom na portalu www.cda.me.

Korisnik usluge može u bilo koje vrijeme i sa bilo kog mjesta provjeriti stanje i promete svojih hartija od vrijednosti na računima u CDA.

Usluga e-račun emitentima omogućava preuzimanje spiska akcionara, kratke strukture kapitala i izvoda o vlasništvu hartija od vrijednosti na posljednji dan saldiranja.

„Registrovanim vlasnicima, usluga e-račun omogućava izvještaj o aktivnostima na računu za izabrani vremenski period, uvid u važeće terete za zalogodavce i zalogoprimce, kao i pregled svih prijava na ponudu za preuzimanje“, kazali su iz CDA.

E-račun, kako su objasnili, pruža korisnicima komforniji i pregledniji uvid u stanje i promet na računu od dosadašnjeg preslušavanja saopštenja govornog automata CDA, kao i nove izvještaje koji nijesu raspoloživi na govornom automatu.

"Svi navedeni izvještaji dostupni su u realnom vremenu bez kašnjenja, sigurnost je obezbijeđena digitalnim certifikatom i nema limitiranja broja zahtjeva za izdavanje izvještaja", zaključili su iz CDA.

(MINA)

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније