Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

19. 12. 2015. 08:30   >>  10:25 16

SLIJEDEĆI EU

CG sankcije Krimu i Sevastopolju

Vlada je usvojila odluku o uvođenju međunarodnih restriktivnih mjera utvrđenim odlukama Savjeta EU, kojom je zabranila uvoz i izvoz sa Krima i Sevastopolja. Mjere su, kako se navodi u informaciji objavljenoj nakon sjednice Vlade u četvrtak, odgovor na nezakonitu aneksiju Krima i Sevastopolja.

“Zabranjuje se uvoz u Crnu Goru robe porijeklom sa Krima ili iz Sevastopolja. Zabranjuje se, direktno ili indirektno, finansiranje, odnosno pružanje finansijske pomoći, osiguranja i reosiguranja, u vezi sa uvozom robe porijeklom sa Krima ili iz Sevastopolja. Zabranjuje se svjesno i namjerno učestvovanje u aktivnostima čiji je cilj ili posljedica nepoštovanje zabrana”, navodi se u odluci, uz pojašnjenje da se zabrane ne primjenjuju na robu porijeklom sa Krima ili iz Sevastopolja koja je data na pregled ukrajinskim tijelima i kojima je Vlada Ukrajine izdala potvrdu o porijeklu.

Pobjeda piše da je zabranjeno i sticanje ili povećanje udjela na nekretninama na Krimu ili u Sevastopolju, kao i sticanje vlasničkih vrednosnih papira.

“Zabranjuje se prodaja, snabdijevanje, prenos ili izvoz robe i tehnologija od državljana Crne Gore ili sa naše teritorije ili korišćenjem plovila ili vazduhoplova pod zastavom Crne Gore”, navodi se u odluci.

Odlukom se zabranjuje svakom brodu kojim se pružaju usluge krstarenja da uplovi ili pristane u luke koje se nalaze na Krimu.

“Ministarstva ekonomije, finansija, unutrašnjih poslova, odbrane, saobraćaja i pomorstva, održivog razvoja i turizma, Uprava carina, kao i drugi organi i preduzeća nadležni za primjenu restriktivnih mjera koje su uvedene ovom odlukom, dužni su da obezbijede njenu primjenu, kao i da o preduzetim aktivnostima obavijeste Ministarstvo vanjskih poslova i evropskih integracija”, navodi se u odluci koja se primjenjuje do 23. juna naredne godine.

 

Mina business

 

Пратите нас на

Коментари16

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније