Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

06. 02. 2016. 15:00 >> 14:53

PKCG - PRIJAVE

Obuka za preduzetnike u inostranstvu

Privredna komora (PKCG) pozvala je zainteresovane preduzetnike početnike da se prijave za obuku u renomiranim stranim kompanijama.

PKCG je, u okviru realizacije projekta Erasmus, pozvala zainteresovane sa preduzetničkim ambicijama koje još nijesu započeli biznis ili ga imaju ne duže od tri godine, da iskoriste šansu za odlazak na praktičnu obuku u renomirane strane kompanije.

Iz PKCG su naveli da troškove boravka i stručnog usavršavanja u inostranstvu, koji može trajati do šest mjeseci, pokriva budžet projekta Erasmus, namijenjenog preduzetnicima početnicima. Cilj projekta je povećanje konkurentnosti, smanjenje nezaposlenosti i stvaranje podsticajnih uslova za razvoj preduzetništva.

»Procjenu i odabir najboljih aplikacija, odnosno biznis planova koje će kandidati dostaviti, obaviće PKCG kao jedina posrednička organizacija za Erasmus projekat, koji Evropska komisija realizuje u okviru Programa za konkurentnost malih i srednjih preduzeća (COSME)«, navodi se u saopštenju.

Iz PKCG su kazali da će Crna Gora tokom trajanja projekta, do 31. janura naredne godine, poslati na praktičnu obuku osam početnika u biznisu.

»U inostranstvu će crnogorski preduzetnici početnici biti u prilici da dobiju nova znanja o najboljim načinima pokretanja i upravljanja malim i srednjim preduzećem, unaprijede međunarodne veze i upoznaju strana tržišta, steknu uvid u poslovno okruženje i upoznaju se sa zakonskim okvirom zemlje u kojoj se realizuje obuka«, saopštili su predstavnici PKCG.

Oni su dodali da je program namijenjen i crnogorskim preduzetnicima koji vode sopstveni biznis duže od tri godine, a spremni su da budu domaćin preduzetnicima početnicima iz drugih zemalja.

»PKCG zato poziva iskusne poslovne ljude, koji imaju biznise duže od tri godine, da učestvuju u projektu kao domaćini preduzetnicima početnicima iz inostranstva«, navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније