Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

12. 02. 2016. 22:16 >> 22:01

UPCG

Neophodni bolji uslovi za brže poslovanje

Crnogorskim preduzećima moraju se omogućiti bolji uslovi za brže i lakše poslovanje, kao i za ukupnu održivost, jer su nosioci razvoja privrede, rasta zaposlenosti i ekonomskog napretka sjevera Crne Gore, ocijenjeno je na okruglom stolu u Bijelom Polju.

Na okruglom stolu pod nazivom “Bez barijera. Da posao ne stoji”, koji su organizovale Unija poslodavaca (UPCG) i Opština Bijelo Polje, u partnerstvu sa Ministarstvom finansija i Programom Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP) u Crnoj Gori, uz finansijsku podršku ambasade Velike Britanije, privrednici iz sjevernog regiona ukazali su na prepreke sa kojima se suočavaju u svakodnevnom poslovanju.

Iz UPCG je saopšteno da je na okruglom stolu konstatovano da podrška razvoju preduzeća, unaprijeđenje poslovnog ambijenta, smanjenje administrativnih i transakcionih troškova, uspostavljanje predvidljive legislative, izgradnja institucija, veća efikasnost administracije, kao i istovjetan tretman svih privrednih aktera mora biti cilj budućeg djelovanja u svim lokalnim samoupravama.

Moderator Milika Mirković je, zatvarajući događaj, kazao da će zaključci sa okruglog stola biti rezimirani u okviru rezultata cjelokupnog javnog dijaloga pokrenutog tokom kampanje, a potom poslati na razmatranje Savjetu za unaprijeđenje poslovnog ambijenta, regulatornih i strukturnih reformi, koji će utvrđivati predloge za eliminisanje i pojednostavljivanje pretjerane regulacije i unaprijeđenje administrativnih procedura.

Te preporuke će zatim biti upućene Vladi.

Iz UPCG su podsjetili da je okrugli sto u Bijelom Polju dio aktivnosti kampanje „Bez barijera. Da posao ne stoji“ u okviru projekta Uprava po mjeri građana i biznisa.

Iz UPCG su pozvali sve privrednike da daju doprinos unaprijeđenju poslovnog ambijenta tako što će putem portala www.bezbarijera.me anonimno prijaviti biznis barijere sa kojima se suočavaju i predložiti rješenje za prevazilaženje tih prepreka.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније