Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Anadolija ]

09. 03. 2016. 11:51 >> 11:36

REGION

Najveća plata u SLO, najmanja u Srbiji

Najveća prosječna plata na prostoru bivše Jugoslavije, prema podacima od decembra prošle godine, isplaćena je u Sloveniji i iznosila je 1.035,58 eura, dok je najmanja bila u Srbiji. Ona je, prema podacima od januara 2016, iznosila svega 327 eura.

 

Prosječna mjesečna isplaćena neto plata u Hrvatskoj je u decembru  762 eura. Istovremeno, prosječna zarada bez poreza i doprinosa za januar ove godine u Crnoj Gori iznosila je 490 eura.

U odnosu na decembar 2015. godine prosječna (neto) zarada u januaru 2016. godine zabilježila je rast od 0,2 posto.

Prosječna (neto) zarada u januaru 2016. godine u odnosu na isti mjesec prethodne godine zabilježila je rast od 1,7 posto, dok je u odnosu na prosječnu (neto) zaradu u 2015. godini takođe zabilježila rast od 2,1 posto. 

Ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u januaru 2016. godini u odnosu na decembar 2015. godine zabilježile pad od 0,9 posto proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu zabilježile rast od 1,1 posto.  

Prosječna plata u Bosni i Hercegovini u decembru prošle godine iznosila je 430,50 eura,  a u Makedoniji u istom periodu 373 eura.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније