Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

Mina-business

09. 06. 2016. 14:04 >> 13:49

NEPRAVILNOSTI

Četiri objekta bez dokaza o nabavci cigareta

Inspektori Uprave za inspekcijske poslove obavili su u toku maja nadzor nad prometom duvanskih proizvoda, u okviru čega su imali 74 pregleda i utvrdili pet nepravilnosti koje su se uglavnom odnosile na neposjedovanje dokaza o nabavci robe.

Od utvrđenih pet nepravilnosti, četiri su se odnosile na neposjedovanje dokaza o nabavci robe i jedna na neisticanje oznake zabrane prodaje osobama mlađim od 18 godina.

“Kontrolama su bili obuhvaćeni maloprodajni objekti, kao i druga prodajna mjesta (štandovi/tezge), pijačni i van pijačni prostori”, navodi se u saopštenju objavljenom na sajtu Uprave.

Na osnovu utvrđenih nepravilnosti inspektori su donijeli jednu mjeru ukazivanja i četiri rješenja o privremenom oduzimanju robe.

“U dva slučaja izdati su prekršajni nalozi sa novčanim kaznama u ukupnom iznosu od 400 eura, dok je u dva slučaja roba oduzeta od NN lica”, dodaje se u saopštenju.

Inspektori su, kako se navodi, oduzeli 133 paklice cigareta i 62 kilograma neobrađenog, rezanog, duvana u vrijednosti od 297 eura.

Inspektori su obavili nadzor nad prometom duvanskih proizvoda sa aspekta primjene zakona koji uređuju tu oblast, odnosno zakona o duvanu i o ograničavanju upotrebe duvanskih proizvoda.

“Nadzor je obavljen i sa aspekta primjene odredbi Zakona o unutrašnjoj trgovini, u smislu poštovanja obaveza koje se odnose na vođenje propisane evidencije i formiranje cijena. U dijelu zaštite potrošača, nadzor je bio usmjeren na isticanje cijena na propisan način i izdavanja računa”, zaključuje se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније