Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Ekonomija

[ Mina Business; Objava: I. P. ]

26. 07. 2016. 13:12 >> 12:53

IZ MANS-A TVRDE

Cijena struje iz nove TE zavisiće od Vlade

Cijena struje za građane iz nove termoelektrane u Pljevljima zavisiće od toga u kojoj mjeri će Vlada moći da se odupre nastojanjima vlasnika Rudnika uglja da što skuplje prodaju ugalj, saopšteno je iz Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS).

 

Predstavnici MANS-a su kazali da je Vlada finalnu odluku o tome po kojoj će cijeni Rudnik prodavati ugalj i koliko će biti zaračunata marža ostavila Elektroprivredi (EPCG) i rudarskoj kompaniji da je samostalno dogovore u daljim pregovorima.

U ovoj NVO tvrde da nije poznato koji procenat marže pljevaljska kompanija trenutno zaračunava u cijenu po kojoj prodaje EPCG ugalj za potrebe rada postojeće termoelektrane i da li je zasnovana na tržišnim principima.

"U studiji izvodljivosti o izgradnji drugog bloka TE u Pljevljima, koju je za potrebe EPCG izradila konsultantska kuća Deloitte iz Beograda, obavljena je projekcija proizvodne cijene uglja po kojoj bi Rudnik prodavao rudu za potrebe nove termoelektrane, koja je dalje uvećana za maržu od osam odsto i tako je dobijena ukupna prodajna cijena uglja“, navodi se u saopštenju.

Iz MANS-a su upozorili da iz studije proizilazi da marža od osam odsto nije finalna, već se navodi da će kompanije EPCG i Rudnik uglja definisati konačnu maržu u daljim pregovorima.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније